El 74% dels catalans, a favor d’un referèndum sobre la independència segons el CEO

  • El PSC s'enfonsa en la intenció de vot pel 25-N

VilaWeb
Redacció
10.10.2012 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 74,1% dels catalans es mostra partidari que es convoqui un referèndum per decidir si Catalunya ha d’esdevenir o no un nou estat d’Europa, segons que publica l‘enquesta del CEO (pdf) sobre el debat de política general, feta pública avui. Un 19,9% hi està en contra, i un 6% no es pronuncia. Segons el record de vot, el 59,5% dels qui van votar el PSC el 2010 són partidaris del referèndum; un 30% de Ciutadans també; i un 26,3% del PP també hi està a favor.

L’enquesta del CEO també constata que Artur Mas ha sortit enfortit després del debat de política general. I la imatge més negativa, se l’emporten els dirigents del PP, el PSC i Ciutadans.

El PSC s’enfonsa en la intenció de vot, segons l’enquesta

La intenció de vot al PSC ha passat d’un 10,4% l’any passat a un 3,1%. El partit de Pere Navarro, doncs, s’enfonsaria segons les dades del Centre d’Estudis d’Opinió català, i passaria a ser la quarta força política al Parlament, per darrere d’Esquerra –que passaria a ser el segon partit amb el 5,9% de vots (+0,4%)– i ICV-EUiA –que obtindria un 3,4% (-2,1%).

CiU augmenta un punt en intenció de vot respecte l’any passat i guanyaria les eleccions amb un 26,3% de suport. L’enquesta també constata una davallada important en la intenció de vot al PP (d’un 6,5% el 2011, a un 2,8% ara), que passaria a situar-se per darrere del PSC. Ciutadans guanya mig punt i seria sisena força, per davant de Solidaritat, que es manté pràcticament igual.

Segons l’enquesta, la participació en les eleccions d’aquest 25 de novembre augmentaria, però alhora també creix molt el nombre d’indecisos, que passa d’un 18,5% a un 34,6%. El col·lectiu d’indencisos passa a ser, doncs, el més elevat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any