El govern espanyol, preocupat per l’èxit de la manifestació independentista

  • 'Aquestes coses les carrega el diable', diu el govern de Rajoy sobre la manifestació

VilaWeb
Redacció
07.09.2012 - 16:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha criticat avui la crida de la Generalitat a una participació massiva a la manifestació de la Diada de dimarts i ha recordat que aquest tipus d’actes ‘els carrega el diable’ i que poden tenir efectes adversos. El govern de Rajoy ha demanat a l’executiu de Mas que actuï amb prudència i que no generi ‘debats que creen inestabilitat’, com el del pacte fiscal. I ha recordat que ja el govern va patir un revés la setmana passada quan Standard & Poors va rebaixar a bo escombraria la qualificació del deute de la Generalitat després de la petició de rescat.

La Moncloa utilitza l’argument de la por per frenar l’èxit de la manifestació, recordant la rebaixa de l’agència de qualificació quan el govern català va demanat d’accedir als diners del fons de liquiditat i, alhora, va exigir que no hi hagués cap mena de condicionalitat política. De fet, el president català, Artur Mas, va dir ahir que si venien ‘els homes de negre’ a la Generalitat convocaria eleccions.

Fonts de l’executiu de Rajoy han fet aquests comentaris als periodistes als passadissos de la Moncloa, coincidint amb la celebració avui de la reunió del consell de ministres. Diuen que en una situació econòmica tan delicada ‘no és el moment de generar debats que porten inestabilitat’. I la Moncloa fa crides ‘a la prudència i a la responsabilitat’.

Informació relacionada:

Duran anirà finalment a la manifestació de la Diada

Jordi Pujol: ‘Deixem-ho córrer, orientem-nos a aconseguir la independència’

El Financial Times: ‘La manifestació de la Diada serà massiva i massivament separatista’

El recorregut de la gran manifestació de l’Onze de Setembre

El vídeo de l’Onze de Setembre


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any