El PSC relleva Nadal i Iceta al capdavant del grup parlamentari

  • Els substituiran Xavier Sabaté i Jaume Collboni com a president i portaveu del grup, respectivament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.09.2012 - 18:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció executiva del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha decidit rellevar el president i el portaveu del grup parlamentari, Joaquim Nadal i Miquel Iceta. Els seus substituts seran l’ex-conseller de Governació i ex-delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el portaveu del partit Jaume Collboni, respectivament. Per la seva part, Rocío Martínez-Sampere serà la portaveu adjunta primera, en el lloc de Laia Bonet. A Joaquim Nadal, la direcció socialista li ofereix, a canvi, la vice-presidència segona del Parlament i substituirà l’històric Higini Clotas.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha justificat els canvis que ha fet al grup parlamentari per la ‘necessitat’ del partit de reestructurar-se per marcar un ‘canvi de rumb’. Navarro ha explicat, després de l’executiva on s’han aprovat les modificacions, que les substitucions de noms als càrrecs estratègics del grup respon a la voluntat de la cúpula de fer una ‘oposició més clara’ al govern de Catalunya. A més dels canvis a la presidència del grup, als llocs dels portaveus i a la vice-presidència segona de la mesa del Parlament que s’han avançat aquest dilluns a la tarda, Navarro ha explicat que vol que el fins ara portaveu, Miquel Iceta, sigui el candidat del PSC al Parlament Europeu.

Per altra banda, la reunió de l’executiva dels socialistes ha tractat també el cas del trencament de la disciplina de vot d’Ernest Maragall en la votació de la proposta de pacte fiscal el 25 de juliol. Pere Navarro ha explicat que la decisió sobre Maragall està pendent d’una conversa que ha de tenir amb el secretari d’organització del partit, Daniel Fernández.

Algunes veus del partit van demanar que Maragall marxés del partit o se l’expulsés. Una d’aquestes veus va ser la del batlle de Sabadell Manuel Bustos. L’executiva celebrada després d’aquell fet va demanar a Maragall una rectificació pública, però el diputat i ex-conseller va respondre amb una carta oberta publicada a VilaWeb.

Maragall va presentar el mes de juliol l’associació Plaça 21, acompanyat d’una setantena de signatures més, amb l’objectiu d’aplegar gent de tot el territori que s’identifiqui amb el catalanisme i el progressisme i que, com ells, se senti ‘òrfena de partit’ en l’actual panorama polític català.

 

ENTREVISTA amb Toni Aira: ‘Navarro aparta els que poden anar a una candidatura alternativa’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any