Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  02.09.2012  06:00

El vídeo de l'Onze de Setembre

Se n'han fet dues versions més, subtitulades en anglès i castellà

Men?ame
 

Ahir es va presentar al Teatre Principal d'Arenys de Mar el vídeo de convocatòria de la manifestació de l'11 de setembre de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). A la presentació hi havia Muriel Casals, d'Òmnium, i el realitzador de la peça, l'arenyenc Lluís Danés. També hi eren els batlles d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt.

Casals va recordar la manifestació del 10-J i va dir que el que es va convocar com una protesta, de fet va esdevenir una proposta, la de proclamar la independència de Catalunya. La presidenta d'Òmnium va afirmar que el gran canvi dels darrers anys era que el país ha assumit que no pot continuar dins d'Espanya, perquè el projecte nacional espanyol no admet la pluralitat.

El realitzador del vídeo, Lluís Danés, va negar irònicament que la seva col·laboració fos desinteresada: 'És interessada perquè vull viure en un país lliure, i això m'interessa.'

També va intervenir Ignasi Termes, de l'ANC, que va dir que el vídeo posa la 'pell de gallina' i va donar notícia de la mobilització, tot dient que el nombre d'autocars contractats a tot el país supera ja el màxim històric que mai cap mobilització hagi aconseguit.

Al vídeo apareixen els ex-presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol i Ernest Benach; l'ex-president d'ERC, Jordi Carbonell; el cantant Lluís Llach; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Sílvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Joel Joan i Oriol Broggi; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

La presentació del vídeo es va fer a Arenys coincidint amb el pas de la Marxa cap a la Independència a la vila i, alhora, pels orígens familiars del poeta Salvador Espriu, de qui es recita una part de la seva obra 'La pell de brau’.

Vegeu la versió del vídeo amb subtítols en anglès.

Vegeu la versió del vídeo amb subtítols en castellà.

Men?ame