Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  28.07.2012  10:42

Autor/s: Redacció VilaWeb Mollerussa/Foto: Miquel Bresolí

La Marxa de Torxes als Arcs obre els Firals de Bellvís

La llegenda de d'anella de cal Bufalà torna reviure

Men?ame
 

Una munió de torxes i fanalets (il·luminats amb leds) van recorre divendres a la nit el camí de Bellvís als Arcs. És el primer acte dels Firals de Bellvís que durant dissabte i diumenge reviuran la llegenda de l'anella de cal Bufalà. Som al segle XVII.

Els caminants que es van atansar fins als Arcs es van trobar amb espectacles musicals, malabars, gegants i danses. També van veure l'aparició d'uns bandolers i reviure l'ambient d'una taverna. Tot plegat per situar-nos als vols de 1637 època en que estan ambientats els Firals de Bellvís.

Espectacles de tota mena, l'entrada de les tropes espanyoles de Felip IV (i la seva expulsió), el bateig de l'hereu de cal Bufalà, el mercat artesà, la història d'amor de la Maria i el Joan,... un conjunt d'accions que acompanya la llegenda de l'anella de cal Bufalà, que diu que qui la toca té dret a un judici just.

Durant un parell de dies podem submergir-nos en el Bellvís de la meitat del segle XVII, en un espectacle obert i gratuït al carrer on actors i públic es barreja.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.