La revista Mascançà entra a la classificació de revistes científiques

  • Amb només 2 números ja ha estat avalada pel MIAR i Dialnet

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
18.07.2012 - 07:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos organismes qualificadors, la Matriu d’Informació per a l’Avaluació de Revistes (MIAR) i Dialnet (Universitat de la Rioja), han permès a Mascançà. Revista d’estudis del Pla d’Urgell, entrar a formar part de l’índex de revistes científiques.

L’obtenció d’aquest reconeixement significa que Mascançà. Revista d’estudis del Pla d’Urgell, compleix un requisits mínims de qualitat científica i uns nivells d’exigència als seus autors.

Actualment, la puntuació que rebem és de 0’701 punts. Una puntuació basada en dos criteris: l’antiguitat i la difusió. En relació a l’antiguitat, fins a 2012 només s’han publicat dos números, que sumen 0,301 punts. I pel que fa a la difusió, el fet que s’hagi penjat el contingut de la revista a Dialnet, el millor portal de publicacions de la península Ibèrica a internet, ha fet augmentar considerablement el nombre de visites, cosa que ha ajudat a obtenir 0,4 punts més a la puntuació inicial. En total la publicació obté els 0,701 punts que citàvem anteriorment.

Difusió en paper i digital

Mascançà. Revista d’estudis del Pla d’Urgell, publica un número a l’any en dos formats, paper i digital. La voluntat dels seus autors és arribar a diferents públics, tan un públic comarcal, com a un públic més especialitzat. La difusió mitjançant la xarxa digital facilita que la revista arribi a interessats de qualsevol punt del planeta. Tots els articles compten amb resums en anglès i espanyol.

Els articles provenen de les jornades d’estudis sobre el Pla d’Urgell que organitza el Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà anualment. Aquest any es celebraran a Bellvís el dissabte 17 de novembre de 2012 i les ponències i comunicacions presentades formaran part del quart número.

La revista té el suport de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i del Consell Comarcal, dues entitats que han apostat des dels seus inicis per la publicació i que s’espera que ho continuïn fent.

Satisfacció

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha expressat la seua satisfacció per la consideració rebuda. La revista publicada per l’entitat des de 2010, compta amb dos números i està a punt d’aparèixer el tercer la propera tardor de 2012, abans de les jornades de Bellvís. El fet que una revista comarcal com Mascançà rebi un qualificació com aquesta és tota una fita i més tenint en compte que l’entitat no està vinculada a cap institució científica i no té cap ànim de lucre. El repte s’ha aconseguit amb un treball constant que ha durat quatre anys (la preparació del primer número ve des de la fundació del grup el 2008), exigint la màxima cura i qualitat als seus articulistes. A més, la major part dels autors de la revista són de la comarca del Pla d’Urgell, cosa que indica el bon nivell que hi ha entre els investigadors comarcals.

Des del Centre s’espera que la indexació de la revista a les llistes de publicacions científiques animarà als investigadors a publicar-hi. D’altra banda, s’espera que el públic comarcal pugui gaudir d’una revista feta per persones properes i de qualitat i que la seua difusió a la xarxa ajudi a conèixer el patrimoni del Pla d’Urgell.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any