Notícies

Dimarts  17.07.2012  13:59

El primer avió a l'aeroport de Castelló no vola

És l'última peça de la gran escultura de Juan Ripollés dedicada a Carlos Fabra · Ha costat 300.000 euros

Men?ame
 

Aquesy matí ha arribat a l'aeroport de Castelló el primer avió. És la peça que faltava per completar l'obra que Juan Ripollés dedicada a Carlos Fabra, feta a petició d'Aerocas, l'empresa que gestiona l'aeroport. És una escultura que, com es va saber arran d'una pregunta parlamentària de Compromís, ha costat tres-cents mil euros. 

L'avió s'ha col·locat a dalt de tot de l'estructura, que en total fa vint-i-quatre metres d'alçada i divuit d'ample i que pesa trenta-tres tones. És l'estatua més gran de Ripollés que l'ha anomenada 'L'home avió'. 

Fabra va inaugurar el març de l'any passat l'aeroport, juntament amb l'aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps. Avui, un any i quatre mesos després la inauguració encara no ha aterrat ni s'ha envolat cap avió en una infrastructura que ha costat uns 150 milions d'euros.

Precisament aquest cap de setmana es va saber que Juan García Salas, el director de l'aeroport , cobra un sou de 84.200 euros anuals que, segons la consellera de Cultura, Turisme i Esports del govern valencià, són 'un estalvi considerable' i estan 'totalment justificats'. 

Més informació: 

Cobra 84.200 euros anuals per dirigir un aeroport sense avions

L'aeroport de Castelló, la història d'un gran despropòsit