L’Audiència espanyola admet la querella del 15-M contra Bankia

  • Aquesta se suma a la de UPyD acceptada la setmana passada · El 23 de juliol el jutge ha citat a trenta-tres dirigents com a encausats

VilaWeb
Redacció
10.07.2012 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Fernando Andreu, ha admès a tràmit la querella presentada pel moviment dit dels ‘indignats’ contra Bankia com a persona jurídica i contra els trenta-tres ex-membres del consell d’administració. Aquesta se suma a la de presentada per la formació de Rosa Díez, UPyD, que l’Audiència ja va acceptar la setmana passada. Les dues causes s’acumulen i el 23 de juliol s’ha citat totes les parts per decidir si s’intervé judicialment l’entitat. 

El jutge ja va anunciar que citarà com a encausats, entre més, l’ex-ministre d’economia dels governs d’Aznar, Rodrigo Rato, l’ex-president de Bancaixa, José Luís Olivas, que va ser temporalment president de la Generalitat, i  l’ex-ministre d’Interior del govern espanyol Ángel Acebes

El 15-M va aconseguir els diners per denunciar l’ex-president de Bankia, Rodrigo Rato, en menys de vint-i-quatre hores, tal i com va anunciar el compte de twitter @15MpaRato. El moviment va obrir un procés de micro-finançament per recaptar 15.000 euros, i l’objectiu va ser superat amb escreix. De fet, en menys de 24 hores ja havien aconseguit 20.000 euros.

Malgrat l’opinió contrària de la fiscalia, l’Audiència espanyola, va dir que cridarà a declarar fins a trenta-tres ex-consellers, els que proposava UPyD a la seva querella. En el decret d’obertura de diligències se citen cinc possibles delictes: estafa, apropiació indeguda, delictes comptables, administració deslleial i falsedat documental. A mesura que avanci la instrucció el jutge concretarà els delictes que s’atribueixen a cadascun dels imputats.

Informació relacionada: 

El 15-M aconsegueix en menys de 24 hores els diners per denunciar Rodrigo Rato

Rato i Olivas declararan com a encausats per Bankia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any