Primer Premi de Poesia en línia Salvador Iborra

  • Joanaina Font ha guanyat aquest guardó, que vol reivindicar la memòria del poeta valencià el dia del seu aniversari

VilaWeb
Redacció
09.07.2012 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Sabastià Bennasar, secretari del jurat, ha donat a conèixer el primer Premi de Poesia en línia Salvador Iborra, que ha guanyat Joanaina Font, i que té la voluntat de reivindicar la memòria del poeta assassinat, el dia que compliria anys. (Tots els poemes guanyadors i finalistes). El lliurament es farà el 14 de juliol a l’Ateneu Layret de Barcelona. En aquest local Salvador Iborra va presentar en públic el seu darrer llibre, Els cossos oblidats (Onada, 2009), amb el qual havia guanyat el premi Vila de Sagunt. 

El veredicte s’ha donat a conèixer avui, dia del natalici del poeta de València assassinat a Barcelona el passat 29 de setembre. El premi és organitzat per alguns dels amics de Salvador Iborra com una manera de mantenir viva la seva memòria i evitar que es commemori la seva mort, publicant el veredicte precisament el dia que va néixer. Segons el jurat, l’èxit de la convocatòria ha estat notable, ja que s’han presentat una seixantena de poemes d’autors d’arreu dels països catalans.

Joanaina Font va presentar l’obra ‘Cau Febrer’ que ha merescut la valoració del jurat. Com a premi ha estat convidada a recitar a Lisboa en el decurs dels actes de l’11 de setembre que organitza Catalunyapresenta, la 124 comunitat catalana a l’exterior. El poema guanyador i algun altre de l’autora seran traduïts al portuguès i ella els podrà llegir en el marc de la diada catalana. Així s’aconsegueix un dels objectius del guardó: la visibilitat a l’exterior de la poesia catalana.

El segon premi ha estat per a Agape, poema presentat per Xavier Semillas, que ha obtingut una ampolla de whisky per aquest treball. Els organitzadors del premi asseguraren que els guardons són simbòlics i ajunten algunes de les passions d’Iborra: el viatge i la descoberta de nous espais ‘que malauradament va poder fer poques vegades’ i el gust pels plaers de la vida.

El jurat del premi estava format per Anna Cortils, Cèlia Nadal, Sergi Sancho, Antoni Trobat i Orland Verdú. Sebastià Bennasar ha fet de secretari sense veu ni vot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any