València i Palma celebren el Dia de l’Orgull Gai i Lèsbic

  • A Barcelona la manifestació unitària es farà dissabte vinent i a Girona, el 28 de juny

VilaWeb
Redacció
23.06.2012 - 13:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 28 de juny se celebra a tot el món el Dia de l’Orgull Gai i Lèsbic, en record dels aldarulls del pub Stonewall a Nova York el 1969. Pels volts d’aquesta data, doncs, cada any els col·lectius de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals organitzen tota mena de marxes, festes i actes reivindicatius per defensar els drets dels homosexuals i en contra de l’homofòbia. Al nostre país, València i Palma ja n’organitzen avui mateix.

A la capital valenciana s’ha fet a la tarda la manifestació unitària des de la plaça del Parterre, amb el lema ‘Matrimoni igualitari, igualtat sense retallades’. La marxa volia ser ‘un crit en favor de la igualtat de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual o identitat de gènere’.

Pels organitzadors, ‘la igualtat legal ha de ser el punt de partida per aconseguir la igualtat social, la igualtat real’. En aquest sentit, la marxa també vol expressar el desig que el Tribunal Constitucional espanyol ‘resolgui definitivament el recurs de la vergonya del Partit Popular contra el matrimoni igualitari, que des de fa set anys pesa’ sobre els homosexuals. També es vol demostrar ‘les greus conseqüències que ja tenen les retallades dels governs sobre les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals’, amb la ‘falta de suport de les administracions en la prevenció del VIH o en l’atenció a les persones infectades, en la degradació dels serveis públics o reformes laborals que afecten especialment poblacions vulnerables i l’asfíxia a què sotmeten les administracions valencianes les entitats socials’.

A Palma, l’associació Ben Amics farà a les 23.30 un casament simbòlic i multitudinari a la plaça de sa Feixina en defensa del matrimoni igualitari. La jornada es desenvoluparà entre les 18.00 i les 2.30, amb el mateix lema de València. Des de la web de Ben Amics, a més, com cada any es pot participar en els guardons Siurell Rosa (atorgats a persones per actes en favor dels drets LGTB) i Dimoni Rosa (per actituds ‘obertament homòfobes’).

A Barcelona, la celebració del Dia de l’Alliberament Gai i Lèsbic es farà el 30 de juny al centre de la ciutat, on es denunciarà que els trenta-cinc anys de lluita i reivindicacions estan ara mateix en perill. I dos dies abans, el 28 de juny mateix, s’ha convocat una manifestació unitària a Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any