Europa press

Logo ep

    València acull dissabte la manifestació de l'Orgull Gai baix el lema 'Matrimoni igualitari, igualtat sense retallades'

    17:4321.06.2012

    VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

    La ciutat de València acollirà este dissabte, 23 de juny, la manifestació de l'Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual, que enguany té com a lema 'Matrimoni igualitari, igualtat sense retallades', segons ha informat el col·lectiu Lambda en un comunicat.

    La marxa lúdic-reivindicativa partirà a les 19.30 hores de la plaça del Parterre de València i pretén ser "un crit a favor de la igualtat de totes les persones, siga quina siga la seua orientació sexual o identitat de gènere", tal com ha avançat el coordinador general del col·lectiu, José de Lamo, per a qui "la igualtat legal ha de ser el punt de partida per a aconseguir la igualtat social, la igualtat real".

    El responsable ha mostrat el seu desig que el Tribunal Constitucional "resolga ja el recurs de la vergonya del Partit Popular contra el matrimoni igualitari, que des de fa 7 anys pesa sobre tots i totes nosaltres" i s'ha mostrat convençut que este resoldrà "a favor de la igualtat de les persones". En qualsevol cas, ha censurat que el PP ja "ha demostrat àmpliament la seua fòbia cap a la diversitat sexual".

    Alhora, Lambda pretén demostrar amb esta manifestació "les greus conseqüències que ja estan tenint les retallades dels Governs central i valencià sobre les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals", amb "la més irresponsable falta de suport de les administracions en la prevenció del VIH o en l'atenció a les persones infectades, en la degradació dels servicis públics o reformes laborals que afecten especialment poblacions vulnerables com la la nostra i l'ofec que sotmeten les administracions valencianes a les entitats socials".

    Per la seua banda, la coordinadora del Grup d'Identitat de Gènere i Transsexualitat de Lambda, Ana Cano, ha incidit també a l'"oblit" que, segons la seua opinió, s'ha deixat a les persones transsexuals, els qui necessiten "una assistència mèdica que l'administració ens nega, així com unes mesures d'inserció sociolaboral que mai arriben". Per esta raó, ha exigit l'elaboració d'una Llei Integral de Transsexualitat que aborde esta realitat d'una forma "completa".

    ACTIVITATS PROGRAMADES

    La manifestació compte, com tots els anys, amb la participació d'una desena d'entitats LGTB del País Valencià, d'entitats socials com Amnistia Internacional, Xarxa Cristiana, FESORD, CALCSICOVA i Ca Revolta, dels principals sindicats valencians (CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana i CGT-PV) i dels partits polítics PSPV-PSOE, Compromís, EUPV, UPYD i ERPV.

    La manifestació és el punt central d'un conjunt d'activitats que el Col·lectiu Lambda ha programat per a tot el mes de juny, que continuaran el amb l'acte de lliurament dels Premis Margarida Borràs el dijous 28 de juny i amb la seua presència en la manifestació estatal de l'Orgull que tindrà lloc a Madrid el 30 de juny.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies