Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  13.06.2012  18:34

S'ha mort Oriol Ivern, fundador i president de la productora Cromosoma

Va rebre premis a l'obra produïda i el reconeixement a la trajectòria empresarial

Men?ame
 

El fundador i president de la productora Cromosoma, Oriol Ivern, s'ha mort als 66 anys. Ivern havia rebut els principals reconeixements nacionals per la tasca al capdavant d'una de les empreses audiovisuals amb més empenta del país. Amb la voluntat de realitzar sèries d’animació de qualitat pel públic infantil, l'any 1988 Ivern va fundar, juntament amb la seva esposa Eulàlia Cirera i un petit grup de persones, Cromosoma, S.A.

Un dels productes estrella, i el primer que va produir, va ser la sèrie de dibuixos animats Les Tres Bessones, a partir de l'obra de Roser Capdevila. D'aleshores ençà, la productora no ha parat de créixer fins a incorporar a la seva cartera de productes l’edició en línia i la producció de vídeojocs infantils.

L'any 2003, l'empresa va rebre el Premi Nacional de Televisió i, tres anys més tard, la Generalitat li va concedir la Medalla i Placa President Macià.

Entre les produccions més destacades, hi trobem el documental 'Bicicleta, cullera, poma', que retrata la vida de l'ex-president Pasqual Maragall i la seva relació amb la malaltia de l'Alzheimer.

La vetlla i l'enterrament d'Ivern seran demà dijous.