Els Mossos retiren la polèmica web per delatar suposats participants en aldarulls

  • S'han identificat vint-i-dues persones en un mes, però no hi ha hagut cap detenció · Es podria reobrir si hi ha nous casos d'aldarulls

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 08:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, va justificar ahir la retirada de la polèmica web ‘contra la violència urbana’ per a identificar suposats participants en aldarulls de la vaga general del 29 de març perquè ha estat un mes de maig sense incidents i no tenen més persones per identificar, perquè ha baixat la col·laboració ciutadana i ‘per no estigmatitzar’. Prat va explicar que els últims dies la participació dels ciutadans ha baixat, després del mig miler d’aportacions destacades i les vint-i-dues identificacions portades a terme des que es va activar, ara fa un mes.

Després de l’activació de la web, el Departament d’Interior va assegurar que les fotos de les persones sospitoses de participar en aldarulls se’n retirarien després de trenta dies si no s’havien pogut identificar.

Prat va justificar-ho dient que s’esperava un mes de maig més conflictiu i amb incidents que justifiquessin obrir noves carpetes al portal, però finalment no s’ha complert les previsions i, per tant, s’ha decidit retirar la web. Tot i això, va afegir, la recuperaran quan calgui: ‘No s’ha tancat.’ A més, va dir que el departament estudia ara si fer-la servir també per sol·licitar la col·laboració ciutadana en uns altres tipus de delictes, com ara per localitzar delinqüents fugits o per a casos de violadors.

Des que es va posar en marxa, la web delatora ha rebut moltes crítiques d’entitats i experts (com el Col·legi d’Advocats de Barcelona) i algunes institucions, com la fiscalia i el Síndic de Greuges, que en preparen dictàmens per valorar-ne la idoneïtat i la legalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any