Eugeni Sallent, nou director de TV3

  • Substitueix Mònica Terribas al capdavant de la televisió pública catalana

VilaWeb
Redacció
25.04.2012 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Eugeni Sallent, fins ara director de RAC1 i de RAC 105, és el nou director de TV3, en substitució de Mònica Terribas. Així ho ha decidit el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a proposta del president del consell, Brauli Duart, i sense cap vot en contra dels consellers de CiU, PSC i PP.

Després de la negativa de Ramon Rovira a l’oferta per dirigir TV3, finalment ha estat el fins ara director de les emissores del Grup Godó qui ha substituït Mònica Terribas.

Entre el 1994 i el 1995, Eugeni Sallent va ser consultor en sistemes d’informació del Centre Informàtic de la Generalitat. El 1995 es va incorporar al grup d’emissores de Catalunya Ràdio com a gerent, un càrrec que va ocupar fins al 1999.

Des del 1999 ha estat director general de Radiocat XXI, l’empresa del Grup Godó que gestiona les emissores RAC 1 i RAC 105. Des del 2010 ha estat també president de la productora de televisió Nova Veranda.

Del 2003 al 2010 va presidir l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), que integra les emissores comercials privades a Catalunya.

Protestes per la destitució de Terribas

Ja fa setmanes que se senten protestes dins del sector periodístic per la destitució de Mònica Terribas. El Sindicat de Periodistes de Catalunya va emetre un comunicat, en ‘la imminent destitució de la directora de TVC: una decisió feta amb criteris polítics i no professionals’. També hi havia un campanya de recollida de signatures a internet, ‘Salvem Mònica Terribas al capdavant de TV3’.

I el cantant Lluís Llach va expressar ‘vergonya i preocupació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any