Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.04.2012  22:24

Autor/s: Redacció VilaWeb Mollerussa

Presenten la revista Mascança al Palau d'Anglesola i Bellvís

Amb xerrades de Lluís Palau i Gemma Fabregat

Men?ame
 

El segon número de la revista Mascançà segueix el seu periple de presentacions per les diferents poblacions del Pla d'Urgell. Aquests dies ho ha fet al Palau d'Anglesola i Bellvís.

La presentació va acompanyada d'una xerrada centrada en alguns dels articles de la publicació del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà i, aquesta vegada, en ambdós casos amb autors locals

El Palau d'Anglesola

La primera va tenir lloc divendres, dia 20, al Local Socio-cultural del Palau d'Anglesola i va anar càrrec de Lluís Palau que va parlar de “La Transició al Pla d'Urgell”. En podeu trobar un resum en aquest apunt de la pàgina del Centre de Recerques. L'acte va comptar amb la presentació pròpiament de la revista a càrrec del membre del Mascançà, Joan Yeguas, i el seu president, Jordi Soldevila.

Bellvís

La segona presentació s'ha fet avui dissabte, dia 21, a la sala d'acte de la casa de la vila de Bellvís. En aquest cas la xerrada ha anat sobre un tema molt local com són el cant de les Completes, una tradició musical gairebé centenària a Bellvís, tal com ha explicat Gemma Fabregat, autora de l'article “Les Completes de Bellvís”. Fabregat ha fet un primer repàs als orígens d'aquest cant (que no és exclusiu de Bellvís) i després s'ha centrat en la seva presència i història al municipi.

L'acte, que s'ha pogut veure en directe des de la pàgina del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, s'ha tancat amb l'audició d'un fragment de les Completes de Bellvís que es va enregistrar el 2006.

La presentació ha comptat amb la participació de Francesc Fabregat, alcalde de Bellvís, i Jordi Soldevila.

La base d'ambdós articles van ser guardonats en el Premi Comarcal de Treballs de Recerca.  

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d'Anglesola o al de Bellvís.

Men?ame