Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.03.2012  16:19

'No hi havia calefacció a les escoles perquè no la volien posar', diu el govern valencià

El secretari d'educació, Rafael Carbonell, parla d'una llegenda trista'

Men?ame
 

Si a les escoles i als instituts valencians no hi havia calefacció aquest hivern 'era perquè no la volien posar', segons que ha dit el secretari d'educació, Rafael Carbonell. 'Si no s'ha posat la calefacció és perquè no la volien posar', ha declarat, i ha dit que l'IES Lluís Vives, epicentre de la protesta dels estudiants contra la retallada, va tancar el 2011 amb un saldo positiu. Per Carbonell, 's'ha fet una llegenda trista que no es correspon amb la realitat'.

Malgrat les declaracions de Carbonell, aquest hivern hi ha hagut uns quants instituts que han hagut de dosificar la despesa, també la de la calefacció, pels impagaments del Consell, que el govern de Fabra mateix va admetre que hi havia.

Els directors dels instituts asseveraven que es feia impossible garantir la pràctica educativa amb normalitat per la manca de recursos bàsics. 'La situació extrema està propiciant que molts centres no puguen afrontar en aquests moments el pagament dels rebuts de llum, aigua i calefacció', alertaven.

Igualment, assenyalaven que 'els proveïdors de materials bàsics com folis, materials informàtics o de subministraments dels tallers de Formació Professional es mostren reticents a servir els encàrrecs pels deutes pendents'.