Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.02.2012  06:00

Alacant, Castelló i València omplen els carrers contra les retallades del Consell

Centenars de milers de persones van protestar ahir convocats pels sindicats de la funció pública

Men?ame
 

Centenars de milers de persones van eixir ahir als carrers convocats pels sindicats de la mesa general de la funció pública, Intersindical ValencianaUGT, CC OO, CSI·F i FSES, a València, Castelló i Alacant amb el lema de 'No a les retallades en els serveis públics, depuració de responsabilitats en el Consell'. Segons els organitzadors, unes dues-centes noranta mil persones van respondre a la convocatòria dels sindicats. A part dels caps de les forces sindicals, les manifestacions van comptar també amb la presència dels dirigents dels partits de l'oposició a les Corts i d'altres formacions no parlamentàries d'esquerra.

A les protestes d'ahir es van sentir crits contra el conseller d'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, a qui es va demanar la dimissió. La delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, va ser el blanc de les peticions de dimissió després de la setmana convulsa de violència policíaca contra els estudiants dels instituts. Els treballadors de RTVV (Canal 9) van participar en les manifestacions i van rebre la solidaritat de la resta de funcionaris públics.

Al final de la manifestació de València, l'actor Xavi Castillo (Veriueu-ho, a VilaWeb TV) va fer una actuació que va ser molt celebrada pel seu humor corrosiu i atrevit contra els estaments del poder valencià.

El sector públic ja havia sortit amb força en mobilitzacions anteriors. Es compta que uns 180.000 valencians van ser als carrers el 26 de gener per oposar-se a les retallades en el sector públic i exigir la retirada del decret llei del govern Fabra.

Els sindicats consideren que les mesures aprovades pel Consell, el 5 de gener, és 'una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que presten'. 'És el major atac de la història; cap altra comunitat ha pres unes decisions restrictives amb aquest abast, per la qual cosa només queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió', afirmen els comunicats dels sindicats.

A més, consideren que 'es vol fer pagar la crisi i el malbaratament dels recursos públics a aquells sectors de la població que no l’han provocada; és més fàcil estalviar més de 1.000 milions d'euros amb la retallada de salaris i serveis'.