L’IES Lluís Vives denuncia greus amenaces d’España 2000

  • Fonts del centre diuen a VilaWeb que els han trucat per avisar: 'La faena inacabada a la comissaria l'acabarem nosaltres fora'

VilaWeb
Redacció
22.02.2012 - 21:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fonts del professorat de l’IES Lluís Vives de València ha informat a VilaWeb que les últimes hores han rebut amenaces serioses del grupuscle d’ultradreta España 2000. Diverses trucades de membres del grup anuncien que la feina inacabada a les comissaries de la policia espanyola l’acabaran ells al carrer. Segons ha explicat el portaveu de l’institut a les mobilitzacions, membres d’España 2000 han realitzat dues trucades telefòniques al centre amenaçant pares, alumnes i professors amb apallissar-los (àudio). ‘Han dit que vindrien grups, que acabarien amb la feina que no havia acabat la policia nacional i que apallissarien a qualsevol, que vindrien amb molts cotxes’, ha denunciat Vert, que també és membre de l’associació de pares de l’institut.

Els membres d’España 2000 han parlat ‘amb prepotència i descaradament’, ha afirmat Vert, que ha avançat que l’institut ha decidit denunciar les amenaces a la policia i fer-ho públic als mitjans de comunicació.

Crida a la precaució

Els responsables de l’institut han fet córrer la veu i han avisat als alumnes ‘que vagen amb molt de compte, que siguen molt curosos a l’hora de manifestar-se, que vagen junts i que quan hagen de refugiar-se ho facen a dins de les cases o en l’institut’. Fins ara no es té constància de cap tipus d’agressió per part de grups d’extrema dreta. ‘De moment no ha passat res però procurarem anar amb molt de compte’, ha indicat.

Impunitat de l’extrema dreta al País Valencià

Vert ha assegurat que les amenaces i les agressions per part de grupuscles d’extrema dreta ‘són habituals’ al País Valencià i ha denunciat que ‘ací n’hi ha massa impunitat en l’àmbit ultradretà, hi ha impunitat total’. Per això, ha dit, ‘pensem que són molt capaços de dur a la pràctica les agressions perquè estan molt crescuts, són gent molt xulesca’.

Vert ha condemnat les càrregues policials contra estudiants i ha qualificat de ‘bèstia’ l’actuació policial i de ‘brètols sense escrúpols’ els responsables de les càrregues. En aquest sentit, el portaveu, que és pare de dues alumnes del Lluís Vives, ha revelat que ‘a la porta de l’hospital hi havia un policia demanant el certificat mèdic i trencant-lo’.

Després de les càrregues policíaques de dilluns, diversos testimonis van denunciar la presència de membres del grup ultradretà provocant els estudiants des de darrera de les files de la policia.

De fet, Antonio Moreno Piquer, cap de la policia espanyola al País Valencià, féu dilluns unes declaracions que causaren sorpresa i indignació, car tractà els estudiants que es manifestaven d’enemics. Segons el setmanari Directa, Moreno Piquer mai no ha amagat l’afinitat amb José Luis Roberto, cap d’España 2000, un dels responsables de l’associació de proxenetes més gran de l’estat espanyol i president de l’empresa Levantina de Seguridad.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any