Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  07.02.2012  11:54

El govern espanyol vol reduir les prejubilacions

Divendres presentarà la reforma laboral, que plantejarà mecanismes de 'flexibilitat interna' a les empreses, segons la ministra Fátima Báñez

Men?ame
 

Divendres s'aprovarà en el consell de ministres espanyol la reforma laboral, que serà 'completa i equilibrada', tal com l'ha qualificada la ministra de Treball espanyola, Fátima Báñez. N'ha exposat els principals objectius: generar mecanismes de 'flexibilitat interna' perquè l'acomiadament sigui l'última opció. No n'ha donat més detalls, però sí que ha explicat que volen reduir les prejubilacions i plantejar mecanismes perquè es pugui continuar treballant quan ja es cobri la pensió de jubilació.

Així, Báñez ha proposat que es disminueixin les prejubilacions, que actualment suposen el 50% de les jubilacions d'abans de 65 anys, i també que es pugui allargar la vida laboral de manera voluntària, cobrant simultàniament la pensió i un salari. 

La ministra també ha apuntat que per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions serà necessari que la pensió 'sigui més proporcional a les aportacions realitzades durant la vida laboral'.