El jurat popular declara no culpable Camps

  • Han deliberat més de dos dies pel cas dels vestits · L'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, també ha estat declarat no culpable

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.01.2012 - 19:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els nou membres del tribunal popular del cas dels vestits han declarat no culpable de suborn impropi l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps, després de més de dos dies de deliberació. L’ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa també ha estat declarat no culpable. Tots dos, per cinc vots a favor i quatre en contra, dels nou membres dels tribunal.

Recordem que per a condemnar els acusats calien, pel cap baix, 7 vots (7 a 2); per a declarar no culpable n’hi havia prou amb 5 (5 a 4). Un cop s’ha anunciat el veredicte el jutge ha fet desallotjar la sala, premsa inclosa, pel rebombori que s’ha generat, sobretot per apluadiments dels presents a la sala. En canvi, minuts abans, a l’arribada al tribunal, Camps i Costa han estat escridassats per dos-cents manifetants aplegats a la porta.

Amb tot, el PP valencià, encara té un parell d’esculls judicials per resoldre dins el mateix cas Gürtel sobre presumptes delictes de finaçament il·legal, falsificació mercantil, suborn i prevaricació. En aquest cas hi ha encausada una part important del govern que presidia Camps, amb el vice-president Vicent Rambla al capdavant, i la cúpula completa del PP valencià, amb Ricardo Costa en primer lloc.

El llarg judici

Després d’escoltar un centenar de testimonis i d’examinar desenes de proves documentals i pericials durant sis setmanes, divendres féu l’al·legat final l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps. ‘Sóc innocent i vinc a buscar la justícia que imparteixen els meus conciutadans, confiat i convençut’, va dir. L’altre encausat, l’ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, no féu ús del dret a l’última paraula. Una mica abans, els advocats defensors havien insistit en la innocència dels seus clients.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any