Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.01.2012  19:43

El jurat popular declara no culpable Camps

Han deliberat més de dos dies pel cas dels vestits · L'ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, també ha estat declarat no culpable

Men?ame
 

Els nou membres del tribunal popular del cas dels vestits han declarat no culpable de suborn impropi l'ex-president de la Generalitat Francisco Camps, després de més de dos dies de deliberació. L'ex-secretari general del PP valencià Ricardo Costa també ha estat declarat no culpable. Tots dos, per cinc vots a favor i quatre en contra, dels nou membres dels tribunal.

Recordem que per a condemnar els acusats calien, pel cap baix, 7 vots (7 a 2); per a declarar no culpable n'hi havia prou amb 5 (5 a 4). Un cop s'ha anunciat el veredicte el jutge ha fet desallotjar la sala, premsa inclosa, pel rebombori que s'ha generat, sobretot per apluadiments dels presents a la sala. En canvi, minuts abans, a l'arribada al tribunal, Camps i Costa han estat escridassats per dos-cents manifetants aplegats a la porta.

Amb tot, el PP valencià, encara té un parell d'esculls judicials per resoldre dins el mateix cas Gürtel sobre presumptes delictes de finaçament il·legal, falsificació mercantil, suborn i prevaricació. En aquest cas hi ha encausada una part important del govern que presidia Camps, amb el vice-president Vicent Rambla al capdavant, i la cúpula completa del PP valencià, amb Ricardo Costa en primer lloc.

El llarg judici

Després d'escoltar un centenar de testimonis i d'examinar desenes de proves documentals i pericials durant sis setmanes, divendres féu l'al·legat final l'ex-president de la Generalitat Francisco Camps. 'Sóc innocent i vinc a buscar la justícia que imparteixen els meus conciutadans, confiat i convençut', va dir. L'altre encausat, l'ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, no féu ús del dret a l'última paraula. Una mica abans, els advocats defensors havien insistit en la innocència dels seus clients.