Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  29.12.2011  06:00

'Fora de joc', el documental sobre les maniobres contra les seleccions catalanes

S'emetrà avui a les 22.30 pel canal Esport3

Men?ame
 

La vigília del partit de Nadal de la selecció catalana de futbol, el canal Esport3 de Televisió de Catalunya emetrà, a les 22.30, el documental Fora de joc, de la Plataforma Pro Seleccions. Dirigit per Jordi Finestres i produït per Bat a bat, pretén fer conèixer el joc brut, maniobres, trampes, coaccions i intromissions de les autoritats espanyoles perquè les seleccions i federacions esportives catalanes no siguin reconegudes internacionalment.

El cas del patinatge, en què la federació catalana fou admesa provisionalment a la Federació Internacional, el març de 2004, i expulsada un any i mig després per pressions espanyoles, és l’eix central del documental, tot i que també s'ocupa del futbol, del rugbi, de les bitlles i del futbol sala --cada cas amb una història i uns resultats ben diversos en la pugna per l’oficialitat internacional.

Hi intervenen Isidre Oliveras de la Riva, ex-president de la Federació Internacional de Patinatge; Carmelo Paniagua, president de la Federació Espanyola de Patinatge; Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge; Armando Quintanilla, president de la Confederación Suramericana de Patín; Rafel Niubò, ex-secretari General de l’Esport de la Generalitat; Xavier Albert Canal, ex-president de la Federació Catalana de Rugbi; Joan Ricart, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling; Eduard Segarra, advocat del bufet Roca Junyent; Joan Laporta, ex-president del FC Barcelona; Jordi Roche, ex-president de la Federació Catalana de Futbol; Miquel Masoliver, jugador d’hoquei patins; Ivan Tibau, ex-jugador d’hoquei patins i actual secretari general de l'Esport; Ignasi Doñate, ex-president del Comitè Olímpic de Catalunya; Xavier Vinyals, president de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes; Jordi Eduardo, president de la Federació Catalana de Futsal; Carlos Orlando Ferreira, president de la Confederación Panamericana de Patinaje, i Santiago Fisas, ex-secretari d’estat de l’esport espanyol.

A la web de la Plataforma pro Seleccions hi ha la descripció, context i contacte de la vintena de federacions esportives catalanes reconegudes internacionalment.