Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  18.12.2011  11:43

Al carrer per una escola valenciana, pública i de qualitat

Unes 3.000 persones es van manifestar ahir, dins els actes del 79è aniversari de les Normes de Castelló

Men?ame
 

Prop de 3.000 persones van sortir ahir als carrers de Castelló de la Plana en defensa d'una escola pública en català i de qualitat. La marxa era la culminació de la commemoració del 79è aniversari de les Normes de Castelló, organitzada per la plataforma Castelló per la llengua, que aplega partits, sindicats i entitats culturals.

Davant l'aposta del govern valencià per un model trilingüe en l'educació, que a la pràctica busca fer desaparèixer la línia en català, i d'altres mesures, com el tancament dels repetidors de TV3, les entitats integrants de Castelló per la llengua reivindiquen una escola pública en català, la pertinença a la comunitat de llengua catalana i que l'Associació Valenciana de la Llengua reconega sense embuts la unitat de la llengua.

Entre els integrants a la plataforma Castelló per la llengua hi ha ACPV, la Plataforma per la Llengua, el Bloc, ERPV, EUPV, IPV, Escola Valenciana, l'STEPV, la CGT i el SEPC.

Les Normes Ortogràfiques de Castelló se signaren l'any 1932 a la ciutat, seguint les normes fabrianes, adaptades a les particularitats del parlar occidental.