Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  12.12.2011  20:31

Otegi demana el reconeixement i el rescabalament de les víctimes d'ETA

Diu en una entrevista a la Ser que va sentir alleujament pels càrrecs electes amenaçats

Men?ame
 

El dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha expressat la voluntat que hi hagi un reconeixement i una rescabalament de les víctimes d'ETA per part d'aquesta organització. Talment ho ha dit en una entrevista amb la cadena SER, en què explica que va sentir 'alleujament i alegria pels càrrecs electes que tenien coartada la seva llibertat com a conseqüència de l'activitat d'ETA'. També expressa la seva satisfacció pel fet que l'esquerra abertzale hagi fet del diàleg i la negociació l'eix de la reivindicació política, desestimant la utilització de la violència.

'Fou molt satisfactori comprovar que el comunicat [d'ETA] certificava la sinceritat de l'aposta de l'esquerra abertzale per vies exclusivament democràtiques. I vaig recordar amb tristes i respecte tots aquells homes i dones sense excepció que no han pogut veure aquests homes i dones sense excepció que no han pogut veure aquest moment', ha declarat Otegi.

També ha reconegut el paper d'Aznar en les converses del 1998, dient això: 'No vam saber valorar els termes justos l'esforç i el gest que va fer el president Aznar quan ens va denominar Moviment d'Alliberament Nacional Basc i va autoritzar el contacte amb nosaltres. Crec sincerament que vam cometre un error'. I diu al PP: 'Deixo oberta una escletxa a l'esperança perquè ara sí que siguem capaços d'arribar a acords. El concurs constructiu del PP és absolutament necessari per arribar a un escenari de solucions definitives'.

A més, considera que Amaiur hauria de tenir un grup parlamentari propi al congrés espanyol i que s'haurien d'avançar les eleccions basques, perquè el parlament de Vitòria es va constituir 'sobre la base d'aplicar una política d'apartheid contra l'esquerra abertzale'.