Notícies

Dissabte  03.12.2011  06:00

Dos ex-directius de la Ciutat de les Arts encausats pels contractes amb Urdangarín

La policia va interrogar ahir el número dos de Rita Barberà a l'ajuntament, Alfonso Grau

Men?ame
 

Els ex-directors generals de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) de València, Jorge Vela i José Manuel Aguilar, han estat encausats pels contractes signats amb l'Instituto Nóos, presidit pel Duc de Palma, Iñaki Urdangarín. La policia espanyola es va presentar ahir a les dependències de CACSA per comprovar, amb tècnics de la institució, la documentació relativa als contractes. La policia també va interrogar el primer tinent de batlle de València, Alfonso Grau.

Aquesta investigació es fa després del començament de les declaracions d'alts càrrecs de la Generalitat i de l'ajuntament de València a la fiscalia anticorrupció sobre el pagament a aquesta entitat d'Urdangarín, que se sospita que es va apropiar de diner públic.

La policia judicial ja s'havia presentat el mes passat a la seu de Presidència de la Generalitat i a la Ciutat de les Arts, per ordre del jutge instructor del cas Palma Arena, per demanar informació sobre els contractes amb l'Institut Nóos. Concretament, segons la Generalitat, sobre un contracte subscrit el 2004 per a la celebració del Valencia Summit, un congrés sobre l'organització de grans esdeveniments esportius que es va fer durant tres anys, en què també va participar l'ajuntament i pel qual es van pagar a la fundació d'Urdangarín 450.000 euros anuals; i un altre del 2005 per a preparar València per ser la seu d'uns jocs europeus que finalment no es van fer. En aquest cas es van pagar 382.000 euros.