El govern català vol despatxar personal interí i suspendre les oposicions del 2012

  • També vol reduir les pagues extra i els dies de disposició personal dels funcionaris

VilaWeb
Redacció
30.11.2011 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat ha manifestat als sindicats de la funció pública, en la reunió d’avui, que comptava despatxar una part del personal interí i que no convocaria oposicions el 2012; que volia rebaixar el complement de les pagues extres del juliol i del desembre, i reduir el 50% del departament de personal de l’ICS.

El govern ha presentat als delegats de la funció pública 19 mesures d’estalvi per a consolidar els comptes de la Generalitat i complir l’objectiu de l’1,3% de dèficit a final del 2012. D’aquestes, 8 són de caràcter temporal i 11 de caràcter estructural. Entre les de caràcter temporal, hi ha la de rebaixar les pagues extres de l’estiu i de Nadal de tots els funcionaris i del personal laboral, de revisar les plantilles de personal interí amb vista a reduir-les, de no convocar oposicions i de suprimir la sol·licitud d’excedències amb reserva del lloc de feina. Entre les de caràcter estructural hi ha la de revisar els tiquets restaurant i de suprimir dies de vacances.

Els sindicats, decebuts i indignats

Els membres de la mesa de negociació dels treballadors públics de la Generalitat han rebut la proposta d’ajust salarial amb ‘decepció i indignació’. En concret, la secretària general de la Federació d’Ensenyament de CC OO, Montse Ros, considera que la majoria dels dinou punts presentats per la secretària d’Administració i Funció Pública, Pilar Pifarré, són un insult. Ara, els sindicats, tot i lamentar que el govern no hagi quantificat les mesures, de manera que no poden calcular la pèrdua salarial que significa aquest ajust, es declaren disposats a escoltar la concreció d’aquests punts a la reunió de demà.

Una de les poques mesures que els sindicats han qualificat de ”raonables” ha estat la que en caràcter temporal permetrà que els funcionaris que ho desitgin puguin demanar una excedència voluntària amb reserva del lloc de treball. La proposta que el Govern posa sobre la taula és per una excedència amb un termini mínim d’un any i un màxim de tres anys, amb el còmput de triennis i drets de previsió social.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any