Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  08.11.2011  06:00

L'asteroide 2005 YU55 passa a prop de la Terra

És el cos espacial que s'atansa més al planeta des del 1976 · La NASA en farà un seguiment exhaustiu fins que no s'allunyi

Men?ame
 

L'asteroide 2005 YU55, fa temps considerat una amenaça per al planeta Terra, hi passarà avui a 324.600 quilòmetres sense gens de perill de col·lisió. La NASA en seguirà exhaustivament la trajectòria fins que no s'allunyi perquè és una distància molt curta, més que no l'òrbita de la lluna.

 

Segons l'agència espacial nord-americana, el seguiment de l'asteroide --de quatre-cents metres de diàmetre, similar al d'un portaavions--, es farà des d'una xarxa de radiotelescopis situats a Goldstone (Califòrnia) i des del radar d'Arecibo (Puerto Rico). De fet, la missió de seguiment va començar divendres i no s'acabarà fins dijous.

Pels científics de la NASA, aquest fenomen pot ser interessant per a estudiar el cos rocós. Ara, sobre els rumors de canvis en les marees i del sistema de plaques tectòniques, han dit que eren falsos, car la força gravitatòria de l'asteroide 'no tindrà cap mena d'efecte perceptible a la Terra'.

L'òrbita del 2005 YU55 passa prop de la Terra, Venus i Mart, de manera que és l'acostament màxim d'aquests últims dos-cents anys, explica la NASA. L'última vegada que un asteroide d'aquestes dimensions es va aproximar a la Terra fou el 1976. La següent serà el 2028.