Narcís Comadira protagonista a Temporada Alta

  • S'estrena en una única funció l'espectacle 'Estimat Comadira' ideat i dirigit per Joan Ollé i Xavier Albertí, que codirigeixen plegats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.11.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Per a mi Narcís Comadira és el millor poeta viu’, deia fa poques setmanes Salvador Sunyer, director del Festival Temporada Alta, a VilaWeb (vídeo). Des d’aquesta admiració, i sabent que al gener el poeta farà setanta anys, Sunyer va proposar a  Joan Ollé i Xavier Albertí, dos directors experimentats en portar als escenaris l’obra de grans poetes, que treballessin plegats, per primera vegada, en un espectacle basat en l’obra poètica i literària de Narcís Comadira (Girona, 1942). ‘Estimat Comadira‘, de funció única, s’estrena aquest vespre al Teatre Municipal de Girona.

L’homenatge coincideix amb l’aparició del llibre ‘Les paraules alades. Papers sobre el sentit de la lletra‘ (Empúries), on Comadira ha aplegat una selecció d’assajos, estudis i conferències al voltant del llenguatge, la traducció i sobre grans poetes que admira, com són Dante, Verdaguer, Péguy i Carner.

A més, l’homenatge s’ha arrodonit amb la participació del Celler de Can Roca, el segon restaurant més ben valorat del món, que li ha dedicat un plat: llebre royal al vi de Borgonya amb remolatxa. ‘És un plat de la cuina culta, acadèmica, francesa, dedicat a una de les poques persones que fa literatura gastronòmica en aquest país’, va dir en la presentació Joan Roca.

Salvador Sunyer, molt amic de Comadira, parla d’ell com del Miquel Àngel gironí, perquè és un artista polifacètic que conrea tan la poesia com l’assaig, la prosa, la traducció, el teatre, la pintura, que també ha fet incursions en l’arquitectura i la publicitat, que és un gran aficionat a la música i que té passió per la gastronomia. En aquest gruix d’interessos (ric, divers i complementari) i en l’obra que n’ha sorgit, s’han mogut Joan Ollé i Xavier Albertí per confeccionar l’espectacle ‘Estimat Comadira’.

Fins ara els directors han donat ben pocs detalls de l’espectacle, perquè volen que sigui una sorpresa per a Comadira. Però el punt de partida conté tots els ingredients per construir una proposta de qualitat amb grans dosis de sensibilitat. Se sap que serà un espectacle coral on hi participaran Montserrat Carulla, Jordi Boixaderas, Lluís Soler, i també la cantant Sílvia Pérez Cruz que, acompanyada a la guitarra pel gran Toti Soler, interpretarà el poema ‘Boca seca’, que ja va musicar Miguel Poveda.

Ollé i Albertí coneixen bé Comadira, perquè han treballat amb ell: Albertí va dirigir la dramatúrgia signada per Comadira, ‘Al cel’, una mirada molt personal cap a Jacint Verdaguer, que es va estrenar al Festival Temporada Alta del 2009; i l’any passat Joan Ollé va dirigir un Goldoni traduït per Comadira al Teatre Romea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any