L’esquerra abertzale: ‘S’han acabat les excuses’

  • Demana als estats espanyol i francès que respectin el dret de decidir dels bascos

VilaWeb
Redacció
21.10.2011 - 12:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’esquerra abertzale ha respost a la decisió d’ETA de deixar definitivament l’activitat armada demanant al govern espanyol i al francès que aprofitin l’oportunitat històrica que s’obre, que reconeguin el País Basc com una nació i que permetin als bascos d’exercir el dret de decidir sobre el futur polític del seu país. ‘Cal un acord democràtic. És l’objectiu prioritari ara, després de la històrica decisió d’ETA’.

 

‘L’abandó de la lluita armada ha d’anar acompanyat de mesures dels governs espanyol i francès per a superar les conseqüències del conflicte’, perquè ‘el tancament del cicle armat d’ETA’ no tanca pas, tot sol, el conflicte polític. ‘Encara hi ha conflicte polític, que requereix solucions polítiques, com demana la majoria del país i la declaració d’Aiete’.

També blasma d’irresponsables ‘els qui intenten negar el conflicte i que plantegen un futur de vencedors i de vençuts. ‘Ja és hora que canviïn d’actitud, si no volen acabar aïllats’, car s’obre ‘una nova situació i és responsabilitat de tots que es faci democràticament, per tal que tots siguem guanyadors’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any