L’Audiència espanyola manté l’encausament a una vintena d’indignats pels aldarulls al parlament

  • Se'ls acusa d'un delicte contra organismes de l'estat

VilaWeb
Redacció
11.10.2011 - 11:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco ha pres declaració avui a la vintena d’indignats’ identificats pels mossos com a responsables dels aldarulls al Parlament del 15 de juny. Divendres passat ja n’hi van comparèixer tres, que van quedar en llibertat amb càrrecs. Els advocats en demanen l’absolució, perquè defensen que cap d’ells no fou responsable d’aquells incidents, però el jutge els ha mantingut l’encausament. Ara s’hauran de presentar cada quinze dies al jutjat.

Tal com ja va fer en la primera jornada de declaracions, la defensa ha ale·legat que els ‘indignats’ no van dur a terme cap acció violenta contra els polítics i que no existeix cap raó perquè siguin jutjats.

Els advocats critiquen el sistema que la policia ha fet servir per identificar el grup d’indignats’. Segons l’advocat Benet Salellas, els investigadors han comparat imatges televisives dels dies dels fets amb les que els mossos havien registrat prèviament dels ‘indignats’, ‘sense que se sàpiga exactament quina era la finalitat’ d’aquests documents policíacs.

Al llarg d’aquesta setmana es preveu que acabin de declarar a l’Audiència espanyola els vit-i-dos ‘indignats’ identificats.

Sis dels 22 ‘indignats’ identificats van intentar evitar la seva detenció el passat dijous presentant-se als jutjats de Barcelona, però van ser detinguts pels mossos d’esquadra a la cafeteria de la Ciutat de la Justícia.

La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en reunió extraordinària per valorar la irrupció de la Brigada Mòbil en la Ciutat de la Justícia, va acusar el dilluns els comandaments policials d’actuar des del “menyspreu més absolut” als drets dels sis ciutadans i de no respectar els tribunals de justícia com a garants d’aquests drets.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any