Llibertat amb càrrecs per als primers tres ‘indignats’ que han declarat a l’Audiència espanyola

  • La defensa denuncia que el procés vol 'criminalitzar el moviment del 15-M'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.10.2011 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola, Eloy Velasco, ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres ‘indignats’ que han declarat avui pels aldarulls al parlament (vídeo). L’advocat de la defensa, Benet Salellas, ha dit que els tres acusats han admès haver participat en la concentració del 15 de juny davant del parlament, però han negat que actuessin amb violència ni que amenacessin.

Segons Salellas, s’han mostrat unes imatges dels mitjans de comunicació on apareixien els tres encausats sense protagonitzar cap acte de violència. Per això l’advocat denuncia que aquest procés és una ‘estratègia burda per criminalitzar el moviment del 15-M i les persones que protesten contra les retallades socials’.

Després de prendre’ls declaració durant uns deu minuts, el jutge els ha deixat en llibertat provisional amb l’obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat més proper a casa seva mentre dura el procediment, en què són encausats per un delicte contra alts organismes de l’estat. Els altres dos encausats que havien de declarar avui han sol·licitat un ajornament al jutge. 

A les portes de l’Audiència espanyola, una trentena de persones s’ha concentrat per donar suport als encausats, amb una pancarta on es podia llegir ‘Puig dimissió’. A la sortida, hi ha hagut moments de tensió entre agents, periodistes, i els manifestants, i la policia ha identificat els manifestants i se’ls ha endut a una vorera. A més, la policia ha denunciat un dels encausats per haver creuat el carrer.

Manifestació d’indignats a Barcelona

Els indignats varen tornar a contestar ahir pels carrers de Barcelona l’actuació dels mossos d’esquadra en la detenció dels identificats pels incidents del parlament, el 15 de juny (vídeo). Després de congregar-se a la plaça de Catalunya van recórrer els carrers més cèntrics passant per la seu de la conselleria dirigida per Felip Puig, de qui demanen la dimissió.

Dotze imputats per l’Audiència espanyola pels atacs al parlament es van presentar ahir voluntàriament a la Ciutat de la Justícia, acompanyats dels advocats, amb la intenció de facilitar les dades personals perquè la citació judicial els arribés directament, sense que els haguessin de detenir. Els mossos els van retenir, tanmateix, juntament amb alguns periodistes, i després es van endur sis d’aquests imputats. ERC va demanar la compareixença del conseller d’Interior, Felip Puig, perquè doni explicacions sobre les detencions a la Ciutat de la Justícia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any