Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.09.2011  13:08

Sis anys d'inhabilitació per al cap d'una trama de concessió irregular de llicències a Barcelona

Men?ame
 

L'Audiència de Barcelona ha condemnat el funcionari municipal Eduard Cabestany, inspector del districte de l'Eixample, i principal acusat d'una trama de corrupció en la concessió de llicències per a establiments d'hostaleria, a una multa de 8.750 euros i sis anys d'inhabilitació en càrrecs públics per un delicte de negociacions prohibides. La sentència ha estat sorprenent, car tant la fiscalia com l'ajuntament demanaven cinc i set anys de presó per a Cabestany, que ha estat absolt dels altres delictes pels quals estava encausat: falsedat documental i tràfic d'influències. L'ajuntament ha refusat, de moment, de fer-ne cap valoració, a l'espera que els serveis jurídics

Hi havia set encausats més, dels quals quatre han estat absolts. Els altres encausats han rebut condemnes similars a la de Cabestany: dos anys i sis mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i multa de 8.750 euros de multa. Els fets van ocórrer entre els ansy 2000 i 2004 en relació amb la concessió de llicències a diferents punts de la ciutat. El juny de 2005 Cabestany va abandonar el seu càrrec de funcionari al districte de l'Eixample.

Aquesta trama és independent de la trama corruptiva de Ciutat Vella, però s'ha especulat sobre la seva relació car hi ha un encausat comú en totes dues, l'enginyer Joaquim Quílez, que també està vinculat amb el cas de la  xarxa de corrupció policíaca descoberta arran del tancament dels prostíbuls de Castelldefels, Saratoga i Riviera. Quílez és un dels encausats condemnats avui per haver participat en negociacions prohibides i haver-se fet passar per funcionari municipal.

El tribunal considera que Cabestany coneixia la incompatibilitat com a funcionari a l'hora d'intervenir repetidament en l'assessorament a particulars i en l'elaboració de la documentació per a la tramitació de llicències.