Europa press

Logo ep

    Joaquín Quílez, imputat per la trama de llicències de Ciutat Vella, s'enfronta a 2 anys de presó per un altre cas

    19:2410.03.2011

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    L'enginyer Joaquín Quílez, imputat per la trama de llicències de Ciutat Vella, s'enfronta a 2 anys i 7 mesos de presó i a una multa de 66.400 euros per un altre cas que serà jutjat a partir de dilluns que ve a l'Audiència de Barcelona, acusat com a cooperador necessari de delicte continuat de tràfic d'influències, falsedat documental i negociació prohibida als funcionaris.

    Segons l'escrit fiscal, Quílez formava part d'una xarxa de vuit persones que, presumptament, obtenien beneficis a canvi de tramitar expedients per legalitzar llicències d'establiments, la majoria en el districte de l'Eixample, i sobretot entre 2000 i 2004.

    Segons el mateix escrit, el funcionari municipal Eduardo Cabestany, ajudat pels altres acusats --entre els quals hi ha un exfuncionari, Julián L.S., l'enginyer Quílez i un altre enginyer-- va tramitar "de manera externa a l'Ajuntament" i a través de dos despatxos privats que posseïa a Barcelona, llicències d'activitat que coneixia a través de la seva feina com a funcionari en el districte de l'Eixample.

    En ocasions, fins i tot feia omplir les llicències a algun dels treballadors dels seus despatxos privats, sense que aquests tinguessin coneixement de l'activitat de Cabestany.

    El fiscal també sosté que van arribar a reobrir expedients que havien estat denegats per deficiències insalvables, aprofitant períodes de vacances o requerint els expedients a altres funcionaris, "òbviament sense passar pel tràmit intern i precís d'autorització del cap de llicències de l'Ajuntament".

    Així, l'exfuncionari imputat, Julián L.S., a canvi d'una comissió del 10%, es reunia amb empresaris que havien tingut algun tipus de dificultat en la concessió de les seves llicències, prometent-los que finalment aconseguirien el tràmit.

    Per la seva banda, Quílez i l'altre enginyer imputat donaven el vistiplau als plans d'obres, sense que, moltes vegades arribessin a visitar l'obra.

    Quílez està imputat en la trama de les presumptes irregularitats en la concessió de llicències en el districte de Ciutat Vella, especialment de pisos turístics, en què també hi estan implicats dos funcionaris, Heliodoro Lozano --que havia estat cap de serveis tècnics del districte-- i la funcionària Elena Ariza --que havia ocupat diversos càrrecs tècnics a Ciutat Vella, l'últim, com a secretària tècnicojurídica--.

    A més, Quílez també apareix implicat en la trama dels prostíbuls de Castelldefels (Barcelona) Riviera i Saratoga, que fins i tot està en instrucció.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies