El Bloc elegirà el seu cap de llista entre quatre candidats

  • Diego Gómez, Joan Baldoví, Pepa Chesa i Josep Melero hi opten · El consell nacional decidirà els candidats el 24 de setembe

VilaWeb
Redacció
07.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció del Bloc ahir va obrir un procés intern per a elegir els seus candidats a presidir la llista de Compromís per a les eleccions del 20 de novembre. L’executiva va avalar l’independent Diego Gómez perquè es pogués presentar en aquest procés, en concurrència amb l’ex-batlle de Sueca, Joan Baldoví, el secretari d’organització, Josep Melero, i Pepa Chesa. El procés, obert a tots els militants que vulguin anar a les llistes, es clourà amb l’elecció dels candidats en un consell nacional, el 24 de setembre.

 

El nom de Diego Gómez, ex-president d’Escola Valenciana, és un dels que més ha sonat aquestes últimes setmanes com a possible cap de la candidatura per València. Gómez, que és ben vist per Iniciativa, necessitava l’aval de l’executiva de la formació, com preceptua el reglament per als candidats independents.

Pasqual Mollà, responsable d’organització d’Iniciativa, integrant amb el Bloc de Compromís, no és partidari de parlar encara de noms, però ‘el de Diego Gómez no ens sembla malament, si finalment és la proposta del Bloc’. Per Mollà, la candidatura s’hauria de formar amb gent ‘compromesa en determinades qüestions, com en el valencianisme, i en aspectes econòmics i ambientals molt determinats’.

Una candidatura integradora

Segons l’executiva, el Bloc presidirà de segur la llista de la circumscripció de València, si bé cal negociar amb Iniciativa la distribució de candidats a les tres circumscripcions valencianes: ‘Ara cal concretar. Afortunadament, tenim molta gent per a obrir Compromís, encara més, a la societat valenciana’, diu Morera. I Mollà: ‘Ara volem bastir un acord i distribuir els llocs. A partir d’ací cadascú presentarà unes propostes. Més que una suma de partits cal una candidatura integradora.’

Iniciativa, que aquest cap de setmana va optar per repetir la coalició Compromís a les eleccions del 20 de novembre, decidirà els membres de la llista que li corresponen el 17 de setembre, en un congrés. L’advocadessa i ex-diputada Isaura Navarro pot ser la primera representant de Compromís, si bé no hi ha cap proposta oficial. Segons fonts de la coalició, la llista es tancarà definitivament el 24 de setembre, tres dies abans de la convocatòria oficial dels comicis.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any