Betoret deixa la Diputació de València mentre Camps es manté a l’escó

  • El ja ex-cap de protocol de la institució va declarar-se culpable de suborn en el 'cas dels vestits' · Camps s'intercanvia la posició a l'hemicicle de les Corts amb el nou president, Alberto Fabra · El TSJV tira endavant el procés sobre el finançament del PP valencià

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2011 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fins ara cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, deixarà el seu càrrec i es reincorporarà com a funcionari a l’Agència Valenciana de Turisme. La setmana passada Betoret, encausat en la ‘causa dels vestits’, va acceptar d’haver comès el delicte de suborn impropi que li imputa el jutge. Betoret ha anunciat la seva decisió al president de la diputació, Alfonso Rus, amb qui s’ha reunit avui.

Betoret és un dels processats en la causa dels vestits, juntament amb l’ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, que també s’ha declarat culpable d’un delicte de suborn impropi. Tots dos van comparèixer la setmana passada al Tribunal per declarar-se culpables; una compareixença que hauria evitat el judici si els altres dos encausats, l’ex-president Francisco Camps i l’ex-número dos del PP Ricardo Costa també haguessin acceptat el delicte, però finalment no ho van fer.

Camps es manté a l’escó

Això va portar Camps a presentar la seva dimissió, i ahir les Corts van elegir el seu successor en la presidència de la Generalitat, Alberto Fabra. Però Camps no marxa pas de l’hemicicle, sinó que s’intercanviarà l’escó amb Fabra. Segons la representació gràfica de l’hemicicle que apareix a la web de la cambra, Fabra s’asseurà a l’escó blau de la primera fila de l’hemicicle, al costat de la vice-presidenta, Paula Sánchez de León; Camps passarà a la tercera fila de les Corts, assegut entre la batllessa de València, Rita Barberà, i la d’Alacant, Sonia Castedo. L’ex-president, malgrat les crítiques de tota l’oposició, no ha renunciat pas a l’acta de diputat tot i haver renunciat a la presidència de la Generalitat per l’acusació de suborn en el ‘cas dels vestits’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any