Aviat a debat en Austràlia nous drets per defensar la vida privada dels ciutadans

  • Els verds demanen una enquesta sobre l’acumulació de mitjans de comunicació en certes empreses

VilaWeb
Redacció
21.07.2011 - 14:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de l’escàndol de les escoltes telefòniques que està sacsejant l’imperi dels mitjans de comunicació de Rupert Murdoch, el govern federal avui proposarà reformes a les lleis actuals que permetin als australians demandar per danys i perjudicis quan es produeixi una greu invasió de la seva privacitat. Per la seva banda els verds ja han demanat una extensa investigació per examinar la concentració de la propietat dels mitjans i altres temes relatius a la vida privada dels ciutadans.

 

Abans de l’anunci d’avui, el ministre federal de la Privacitat, Brendan O’Connor, ja ha avançat  que el govern vol abordar seriosament  aquesta qüestió, després de les revelacions al Regne Unit en connexió amb als excessos de la premsa sensacionalista. Tanmateix, Mr O’Connor ha dit que qualsevol canvi que es faci ha de preservar raonablement la llibertat de publicar dels mitjans de comunicació. El ministre va reiterar que pel govern ”hi ha dos ideals a defensar: la llibertat d’expressió i el dret del ciutadà a tenir una vida privada”.

Mr O’Connor va dir que el govern aviat donaria a conèixer un document de debat que detalla el dret legal de posar una querella per invasió “greu” de la  privacitat.

Les empreses de mitjans fins ara s’han oposat a una reforma significativa de les lleis que regeixen la privacitat, atès que si són massa restrictives tenen el potencial de limitar la llibertat d’expressió.

D’altra banda, L’exprimer ministre Paul Keating també ha demanat una revisió de les lleis de la privacitat en Austràlia, acusant les “mass media” d’hipocresia i de corrosió dels drets humans en l’era digital.

Canberra to move on privacy law

Keating calls for privacy laws overhaul

Victorian Privacy Commissioner

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any