Portàtil, més ‘butxaca’ en temps de crisi

  • Les editorials Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena llancen una col·lecció de llibres de butxaca

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Angle, Cossetània, Base, Bromera, Meteora, Símbol i Viena, set editorials catalanes mitjanes i petites, s’han associat per endegar la col·lecció de llibres de butxaca Portàtil. Una part d’aquestes editorials ja comparteixen uns altres projectes, com ara Edi.cat (llibres electrònics) i Xarxa de llibres (la comercial). ‘En tots els projectes no hi ha els mateixos segells, però sempre es manté la mateixa filosofia: som editorials independents, petites i mitjanes, que sumem per créixer’, explicà durant la presentació Jordi Ferré, gerent de Cossetània president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Per a les editorials mitjanes i petites el llibre de butxaca és un mercat difícil, i la nova col·lecció ‘també respon a l’èpica que vivim’, comenta: ‘La crisi del sector necessita fer més llarga la vida del llibre, perquè de mitjana un llibre té una vida de sis mesos. I l’edició de butxaca dóna una segona vida al llibre; és una manera d’arribar a més públic.’

Portàtil comença amb quinze títols de gèneres diferents: novel·les d’autors catalans com ‘Foc latent’ de Lluïsa Forrellad, ‘Homes’ d’Isabel-Clara Simó, ‘La casa de gel’ de Joan Pons, ‘El gratacel’ de Màrius Sempere; novel·les d’autors estrangers com ara ‘Els turmentats’ de John Connolly, ‘Dersu Uzalà’ de Vladímir Arsèniev; i llibres de no-ficció, amb assaigs com ‘Un altre món’ d’Arcadi Oliveres, ‘Temps líquids’ de Zygmunt Bauman, i també ‘Cartes a Clara’ d’Agustí Pons, ‘L’exili violeta’ de Marta Pessarrodona, ‘La cuina de l’àvia Remei’ de Remei Ribas, i títols de divulgació científica: ‘100 mites de la ciència’ de Daniel Closa i Autet, ‘Déu, cosmos i caos’ de David Jou, i temes històrics sobre Barcelona com ‘El Raval’ de Ferran Aisa i ‘Vint històries de la Barcelona americana’ d’Hèctor Oliva.

La previsió dels editors és de publicar uns vint-i-cinc títols l’any en dues remeses. El preu, entre 8,50 euros i 15. La tirada, entre 1.500 i 2.500 exemplars d’entrada. El capítol més cantellut és el de diversificar els punts de venda i arribar a grans superfícies comercials, aeroports, trens… Els llibres es presenten en un expositor propi. D’entrada, les llibreries mitjanes i petites han respost bé a la nova col·lecció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any