PP i PSIB deixen el PSM fora de la mesa del parlament

  • El popular Pere Rotger torna a ocupar el càrrec de president del parlament · Els socialistes ocupen una vice-presidència i una secretaria

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.06.2011 - 12:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pere Rotger, del PP, ha estat elegit avui president del parlament balear, després d’haver ocupat ja aquest càrrec durant la legislatura 2003-2007, quan Jaume Matas era president del govern. A la mesa hi ha representació tant dels populars, que fan valer la seva majoria absoluta a la cambra, com del PSIB, però el PSM n’ha quedat fora, malgrat la demanda de ser-hi per a garantir el respecte a la pluralitat política; socialistes i populars han impedit que Joana Lluïsa Mascaró fos elegida en una secretaria.

La mesa queda constituïda de la següent manera: Pere Rotger (PP), president; Pere Palau (PP), vice-president primer; Antoni Diéguez (PSIB), vicepresident segon; Eulàlia Esperanza Llufriu (PP), secretària primera, i Joana Barceló (PSIB), secretària segona.

Avui s’ha constituït el parlament de la VIII legislatura per formalitzar la presa de possessió dels cinquanta-nou diputats (35 del PP; 19 del grup del PSIB i 5 del grup del PSM). Avui ja es visualitza, doncs, la majoria absoluta del PP a la cambra. El guanyador de les eleccions del passat 22 de maig a les Illes, José Ramon Bauzá (PP), prendrà possessió com a president el dissabte 18 de juny en un acte oficial que es celebrarà en el Consolat de Mar, la seu de l’executiu balear.

Investidura

El 14 i 15 de juny es celebrarà el debat d’investidura de José Ramon Bauzá (PP). El 14 de juny Bauzá pronunciarà el seu discurs, i l’endemà, les formacions de l’oposició, PSOE i PSM-IV-ExM el replicaran. Bauzá, però, no necessitarà els vots d’aquests partits ja que compta amb majoria absoluta a la cambra.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any