Al-Qaida emet un àudio pòstum d’Ossama bin Laden

  • El cap de la xarxa fonamentalista s'alegra de l'onada de revoltes al món àrab

VilaWeb
Redacció
19.05.2011 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al-Qaida ha fet pública una gravació pòstuma d’Ossama bin Laden on el cap de la xarxa fonamentalista islàmica beneeix les revolucions als països àrabs i insta els musulmans a enderrocar tots els tirans. De fet, els militants islamistes no han tingut cap paper destacat en els alçaments al Magrib i l’Orient Mitjà, protagonitzats majoritàriament per civils cansats dels règims autocràtics, la corrupció i la feblesa econòmica del seu país. Al-Qaida i alguns grups més han intentat fer campanyes violentes per a poder encapçalar algunes de les protestes, sense èxit, i el fet que Bin Laden beneeixi les revoltes s’interpreta com un moviment per instar a la presència de fonamentalistes a les mobilitzacions.

Bin Laden, l’instigador dels atacs de l’11 de setembre de 2001 als EUA, sembla que va enregistrar el missatge una setmana abans que les forces nord-americanes portessin a terme l’operació en què va ser mort. L’àudio s’ha penjat en unes quantes pàgines d’Internet i dura dotze minuts. Hi diu: ‘El sol de la revolució ha sorgit des del Magrib. La llum de la revolució va arribar des de Tunísia. Ha donat tranquil·litat a la nació i ha donat felicitat a les persones.’ I afegeix: ‘A la nació musulmana: observem amb vosaltres aquest gran esdeveniment històric i compartim la vostra joia i la vostra felicitat. Felicitats per les victòries i demanem a Déu que beneeixi els vostres màrtirs, curi els vostres ferits i alliberi els vostres presoners.’

Bin Laden no hi fa cap referència específica a Líbia, Síria, Bahrain ni el Iemen, on les protestes pro democràcia han tingut menys èxit que no a Egipte i Tunísia, que sí que hi són esmentades i comentades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any