Alícia Casadesús presenta “Les ciutats de la ciutat” a Vic

  • 10 espais ciutadans acolliran la projecció de textos

VilaWeb
Redacció
09.05.2011 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les nits del 13, 14 i 15 de maig entre les 9 i les 2 es podrà veure en deu llocs diferents de Vic una instal·lació efímera de l’artista Alícia Casadesús que porta per títol “Les ciutats de la ciutat”. La instal·lació consisteix en la projecció d’uns textos al terra o a les façanes d’aquests espais, uns textos redactats a partir de les vivències de persones de la ciutat. Els llocs escollits són la plaça Dom Miquel de Clariana, la plaça de la Pietat, el carrer del Cloquer, el carrer de Corretgers, la rambla del Passeig, la plaça Santa Clara, la rambla Davallades, la plaça Andreu Colomer Munmany, el carrer de la Riera i la plaça Major.

La identitat d’una ciutat ve donada, en gran part, per tota la gent que hi viu, que hi passa, que hi treballa, en definitiva, que l’habita. És per això que aquest treball pren forma a partir de converses amb persones vinculades a la ciutat a les quals se’ls va demanar que escollissin un lloc de la ciutat que els interessés, ja fos per l’apreciació estètica, per motius perceptius, socials, vivencials, històrics… A partir d’aquí s’ha fet un treball que es pot veure en diferents espais exteriors de la ciutat i que en pretén mostrar la part invisible, la part anònima i intangible que d’alguna manera li dóna identitat, la particularitza, la construeix. La part que converteix els espais en llocs.

L’activitat està vinculada a la jornada Art i Infància 2011 organitzada per la UVic i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic que amb el títol ART i LLOC es porta a terme el 13 de maig a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

“Les ciutats de la ciutat” és un treball que es va produir i presentar per primera vegada en l’edició 2008 del Festival PNRM d’Olot. A Vic compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any