Notícies

Dilluns  21.03.2011  06:00

Barcelona Decideix porta l'ajuntament als tribunals

Ha presentat un recurs especial contra la resolució del consistori denegant la col·locació de banderoles en la consulta del 10 d'abril

Men?ame
 

Barcelona Decideix ha presentat al jutjat de contenciós administratiu de Barcelona un recurs especial contra la resolució de l'Ajuntament de Barcelona que denegava la llicència per a col·locar quatre-centes banderoles cridant a la participació en la consulta sobre la independència del 10 d'abril. En una carta del 28 de febrer proppassat l'ajuntament va denegar la llicència quan tan sols mancava la signatura. Va al·legar que era un acte polític i que no es podia posar propaganda política sinó en els períodes de campanya electoral establerts.

El recurs presentat per Barcelona Decideix es basa en dos punts. El primer: la normativa que esgrimia l'ajuntament únicament regula el repartiment i els espais de propaganda política en període electoral. No impedeix, per tant, que fora d'aquest període es puguin promoure actes de participació ciutadana o, fins i tot, d'expressió política.

I el segon: les banderoles que volia col·locar l'entitat eren per a cridar a participar en la consulta; per a fomentar, doncs, la participació ciutadana, cosa clarament democràtica; no eren propaganda política. A més, Barcelona Decideix és una associació cívica sense afany de lucre inscrita al registre de la Generalitat; no una organització política. L'ajuntament mateix la té inscrita al Fitxer General d'Entitats Ciutadanes com a associació de Promoció Ciutadania Activa.

El recurs de Barcelona Decideix sosté que la resolució de l'ajuntament és un acte de discriminació per motius polítics que va contra la llibertat ideològica i la llibertat d'expressió, dos drets fonamentals protegits pels articles 14, 16 i 20 de la constitució i per la Convenció Europea dels Drets Humans del Consell d'Europa. Per tant, demana al jutjat de contenciós administratiu que anul·li la denegació de la llicència i que tingui en compte els danys i perjudicis causats per la denegació.