Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.03.2011  17:07

CiU, PP, ERC i ICV reclamen a l'ajuntament que retiri la querella contra VilaWeb pel 'cas Vilaró'

El PSC perd la votació en la comissió de Presidència, però seguirà el procés judicial contra VilaWeb

Men?ame
 

En una votació poc habitual, els grups municipals de PP, CiU, ERC i ICV s'han posat d'acord avui a l'hora d'exigir que l'ajuntament de Barcelona retiri la querella contra VilaWeb pel 'cas Vilaró' (vídeo). La vista oral del cas és prevista pels dies 29 i 30 d'aquest mes i el PSC, malgrat haver-se quedat sol, continuarà el procés. El resultat de la proposició aprovada, presentada a iniciativa de CiU, ha de ser comunicat al jutjat.

L'ajuntament de Barcelona va anunciar una querella el mes de juny de l'any 2008 contra els mitjans de comunicació que havien publicat informacions qüestionant l'origen de les ferides del cap de la guàrdia urbana, Xavier Vilaró, en els incidents ocorreguts la nit de la final de l'Eurocopa de futbol.

Vilaró va assegurar que les lesions que va patir, per les quals va restar disset dies ingressat, alguns dels quals en estat molt greu, van ser causades per una pilota de goma disparada pels mossos d'esquadra. Però l'informe de l'Àrea d'Afers Interns de la policia (llegiu-lo en pdf) contradiu aquesta versió i concorda amb les informacions publicades per VilaWeb. La investigació, que aportava proves balístiques, el testimoni de policies i del cirurgià que va operar Vilaró a l'hostipal, concloïa que la versió sostinguda per Vilaró podia 'no ajustar-se a la realitat'.

Vilaró també es va querellar contra els mossos d'esquadra, acusant-los de les lesions, perrò arran d'aquest informe la jutgessa que investigava la causa va arxivar (pdf) el cas. La jutgessa va concloure que no solament no era possible de determinar l'autor de les lesions (imprescindible en tot procés penal), 'sinó tampoc la mecànica lesiva denunciada pel cap de la guàrdia urbana' (pàgina 5, primer paràgraf).