Els manifestants omplen Santa Clara de Castelló per TV3 i contra Camps

  • Hi ha convocades una manifestacions demà i dijous a València

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones van omplir ahir al vespre la plaça Santa Clara de Castelló protestant contra el tall d’emissió de TV3 i contra el govern de Camps. Els manifestants van cridar consignes a favor de la llibertat d’expressió amb banderes i pancartes. Dilluns hi ha prevista una concentració a València a les 19.30 a la Plaça de la Verge.

Entre el públic, cares conegudes de la política, com ara alguns regidors socialistes de l’Ajuntament; el diputat del Bloc, Josep Maria Pañella, així com el portaveu municipal d’aquest partit, Enric Nomdedéu, membres d’Iniciativa com Carles Mulet o Josep Pedregosa; càrrecs d’EUPV, d’ERPV, etc. També escriptors com Josep Porcar, que va llegir el manifest redactat pels convocants, Vicent Pallarés, Jesús Pla, el director teatral Manuel Vilanova, etc.

El delegat d’Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, va parlar emocionat de l’agressió que suposava aquest tancament, tant contra la llibertat d’expressió i informació, com contra l’espai nacional de comunicació, i va emplaçar els diputats al parlament espanyol a aprovar ràpidament la ILP Televisió sense fronteres i a restablir així la lliure recepció, a Castelló i a tot el País Valencià, de TV3 i tots els altrtes canals de la corporació catalana.

Més concentracions

Els organitzadors de la concentració a Castelló van convocar un nou acte, en aquest cas una manifestació, per al proper dissabte, dia 26, a les 19 hores, a la Farola, una manifestació que esperen multitudinària car, segons van explicar, ‘si en 24 hores i de pressa i corrents hem pogut reunir aquesta gentada, amb una setmana estem convençuts que aconseguirem que la presència ciutadana siga encara molt major.’

Avui hi ha una altra concentració davant del monestir de Montserrat, coincidint amb els actes de la 42a Renovació de la Flama de la Llengua catalana a Montserrat. I per dilluns hi ha convocades diverses concentracions: A la plaça d’Espanya d’Alcoi (20.00), a la plaça del Mercadal de Reus (20.00), a la cruïlla Passeig de Gràcia-València de Barcelona (19.30) i a la plaça de la Verge de València (19.30).

D’aquesta manera la reposta ciutadana contra el tancament de TV3 al País Valencià, que ha estat molt potent a la xarxa, ja s’ha començat a traslladar al carrer. Divendres tres-centes persones, convocades minuts abans a través de les xarxes socials, es van aplegar davant del Palau de la Generalitat a València. I ahir al migdia un centenar de persones es van manifestar davant de l’ajuntament del Pedreguer (Marina Alta) contra el tancament en una nova convocatòria feta d’urgència per internet. Amb lemes com ‘Per la llibertat d’informació’, ‘Pel català’ i ‘Volem TV3’, els assistents van exigir poder veure TV3. Abans de finalitzar l’acte, es va llegir un comunicat per part del Casal Jaume I on es feia referència a l’atac a la llibertat d’expressió i a la llengua que suposava aquest tancament.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any