Les editores Ester Pujol i Patrizia Campana marcaran la nova etapa del Grup 62

  • Substitueixen Fèlix Riera a la direcció editorial del grup

VilaWeb
M.S.
26.01.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Quan vaig fitxar Fèlix Riera com a director editorial del Grup 62, el 2006, ja comptava que això podia passar, perquè sabia que tenia dos barrets, el projecte editorial i el projecte polític. Com que era un membre destacat d’Unió Democràtica, sabia que podia passar’, ha explicat a VilaWeb Xavier Mallafrè, director general del Grup 62. El nomenament de Fèlix Riera com a nou director de l’ICIC era a la boca de tothom, i dilluns es va confirmar oficialment. La reacció no s’ha fet esperar i Mallafrè ha confiat en membres del seu equip per a substituir-lo: Ester Pujol, responsable editorial del llibre generalista del grup, i Patrizia Campana, responsable de llibre infantil i juvenil.

Ester Pujol (1967), llicenciada en història, va entrar a l’editorial Columna el 1994, quan encara la dirigien els tres socis fundadors: Miquel Alzueta, Àlex Susanna i Ricard Badia. El 2000 Planeta va comprar el segell i Pujol, que hi va continuar vinculada, va aprendre una manera de treballar diferent. El 2006, amb la constitució del Grup 62 (participat per Planeta, Enciclopèdia Catalana i una petita part de la Caixa), Ester Pujol va assumir la direcció editorial de Columna i de l’edició de Destino i Planeta en català. El seu èxit editorial més sonat ha estat l’edició en català de la trilogia ‘Millenium’ de Stieg Larsson. Mallafrè l’ha triada per substituir Riera perquè, de tots els editors del grup, era qui portava el segell més gran i amb un catàleg més diversificat.

Patrizia Campana (1962) va entrar al Grup 62 per estructurar l’àrea de literatura infantil i juvenil del grup i crear el segell Estrella Polar, que unifica els títols d’aquesta categoria. Es va iniciar en el món editorial l’any 2000 a Destino, quan el segell ja era propietat del grup Planeta.

Xavier Mallafrè fa balanç de la feina de Fèlix Riera: ‘Ha construït una manera de treballar, a base de donar confiança i autonomia a cada segell i d’insistir en el fet que els segells s’han de posar al servei dels autors.’ I què demanarà a les noves responsables editorials del grup? Doncs, insistirà en la màxima ‘menys és més’, que vol dir reduir el nombre de títols a editar: tan solament els que es puguin editar amb qualitat. Del 2007 ençà el Grup 62 ha reduït un 30% els títols anuals publicats. L’àmbit infantil i juvenil ha treballat una mica diferent perquè l’àrea és de nova creació i, per tant, s’han editat més títols i ha crescut en personal.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any