Primeres actuacions de les obres de rehabilitació de l’església del Palau d’Anglesola

  • Es renovarà la teulada i arranjarà les façanes

VilaWeb
Miquel Bresolí
22.12.2010 - 00:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La setmana passada van començar les primeres actuacions de les obres de rehabilitació de l’església parroquial de Sant Joan Baptista del Palau d’Anglesola.

De moment s’ha fet l’enlairament de les bastides i el tancament del perímetre de les façanes laterals i posterior que és on tindrà lloc les actuacions, a més de la renovació de la teulada.

Segons ha explicat mossèn Carles Pubill, rector del Palau, s’ha optat per la renovació de tot l’embigat i les teules per garantir la cobertura de l’edifici i estalviar les esquerdes que ara s’hi produïen per la humitat. També es arrebossaran les façanes laterals i posterior.

Les obres pugen uns 240.000 euros i les executa l’empresa Simó-Farnell. El finançament surt d’aportacions del Bisbat de Solsona (25.000) fons recollits per la pròpia parròquia (que ja va iniciar l’anterior mossèn Josep Santamaria, 40.000), de l’Ajuntament del Palau (15.000) i de donatius de particulars que, tot plegat sumen més de 92.000 euros.

Mossèn Pubill va aprofitar la visita, el passat diumenge, del nou bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va oficiar les confirmacions, per demanar més suport del Bisbat. Una petició de la que espera “alguna cosa” ja que el nou bisbe es va “mostrar receptiu”. Una ajuda que podria esta vinculada a una petició d’un préstec, tot i que no decidirà res fins que es tanqui l’actual campanya de donatius.

Aquestes obres són la primera fase d’un total de tres que també inclou la rehabilitació de la façana (de 1802 i estil neoclàssic) i l’interior de l’edifici.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Palau d’Anglesola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any