El papa diu que ara hi ha un anticlericalisme semblant al de l’època republicana

  • Barcelona espera en tensió la visita de Benet XVI, que ha sorprès amb unes dures declaracions durant el viatge a Galícia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2010 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat el primer de donar la benvinguda al papa Benet XVI a l’Aeroport de Barcelona, poc després de les nou de la nit. Ho ha fet al nou hangar d’Iberia, al costat de la Terminal 2. El pontífex, que ha viatjat amb avió des de Santiago de Compostel·la, també ha estat rebut pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira; el delegat del govern espanyol, Joan Rangel; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, entre d’altres personalitats. Acte seguit, Benet XVI ha marxat en cotxe en direcció a l’arquebisbat de Barcelona, on passarà la primera i única nit en la seva estada a Catalunya.

Barcelona ha viscut amb tensió les hores prèvies a l’arribada del papa Benet XVI. A més dels problemes logístics i les protestes contra la visita papal, unes declaracions fetes aquest matí en l’avió que el portava a Galícia han enrarit més l’ambient. El papa ha criticat l’anticlericalisme que diu que impera a l’estat espanyol i ha comparat la situació amb la de la II República.

El papa ha fet avui una eucaristia a Santiago, en què demanat diàleg entre la fe i la laïcitat, just abans d’emprendre el vol cap a Barcelona, on hi arribarà avui cap a les nou del vespre.

Les restriccions A les restriccions de dijous s’hi ha afegit avui el carrer Marina, que des de mitjanit s’ha tallat entre València i Còrsega. Al llarg d’avui tots els carrers al voltant del temple quedaran tancats i la policia en controlarà l’accés. L’afectació sobre les vides dels veïns de la zona, que necessiten identificar-se per accedir a casa seva, augmentarà diumenge, quan no es podrà entrar ni sortir amb cap vehicle al recinte tancat. Des d’ahir ja no es pot ciruclar pel carrer Sicília, Sardenya i Marina entre València i Còrsega.

No seran els únics carrers tallats, car diumenge hi haurà noves restriccions: entre les set del matí i les tres de la tarda, es tallarà l’avinguda de la Catedral, entre plaça Nova i plaça d’Antoni Maura; via Laietana, de la plaça d’Antoni Maura a la plaça d’Urquinaona; Pau Claris, d’Urquinaona al carrer Diputació; i Marina, fins a la plaça de la Sagrada Família. Per diumenge, d’altra banda, hi ha convocada una vaga, de tot el dia, als Ferrocarrils de la Generalitat. És previst que entre les 6.30 i 9.30, d’una banda, i entre 17.00 i 20.00, de l’altra, hi hagi serveis mínims del 50%.

Podeu consultar aquesta web especial de l’ajuntament de Barcelona amb informació sobre les restriccions causades per la visita.

El recorregut del Papa

Mentre duri l’acte de Benet XVI a la Sagrada Família diumenge, es tallarà el trànsit de la sortida 28 de la B-10, a la ronda Litoral, sentit Llobregat; també es tallarà el tronc central de la C-31 a l’accés pel nord de Barcelona i es desviaran els vehicles cap a la ronda de Dalt, sentit Trinitat, o cap a la ronda Litoral, cap al port. A més, quedarà restringida la circulació de vehicles pesants per la B-10 (ronda Litoral) durant tot el matí.

Diumenge a la tarda, Benet XVI visitarà l’Institut Nen Déu, fet que també genera talls a la zona: des d’avui a les cinc de la tarda que no s’hi podrà aparcar. Diumenge a la una de la tarda no es podrà circular pel passeig Maragall ni el carrer Segle XX; a les 14.30 es tancarà l’estació de metro Maragall de la ronda del Guinardó; a les 15.00, no es podrà sortir dels aparcaments; i a les 16.00, quedarà tallat el trànsit a la ronda del Guinardó. A partir de quarts de sis, s’anirà restablint la normalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any