Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  06.11.2010  13:49

Milers de manifestants bloquen Perpinyà contra la reforma de les pensions de Sarkozy

Unes vuit mil persones han marxat aquest matí pel centre de la ciutat

Men?ame
 

Uns vuit mil manifestants (cinc mil segons la policia i divuit mil segons la CGT) han marxat aquest matí pels carrers de Perpinyà en una nova jornada de mobilització contra la reforma de les pensions francesa, aprovada el 27 d'octubre al parlament i pendent de promulgació. La marxa ha començat a les 11.00 a la plaça de Catalunya i ha fet la volta a la ciutat a través de les rondes, blocant-ne els accessos.

Continuen havent-hi afectacions importants en els ferrocarrils i vols aeris. La vaga a la companyia ferroviària SNCF (telèfon d'informació: 0 805 90 36 35) afecta uns quants trajectes internacionals. Renfe (que també disposa de telèfon d'informació: 902 320 320) ha hagut de suprimir, entre ahir i avui, quatre trens entre Barcelona i Occitània i Itàlia: el Barcelona-Milà-Barcelona, i el Barcelona-Montpeller-Barcelona. A més, tres trens internacionals més han modificat el recorregut i els de mitjana distància entre Barcelona i Cervera finalitzaran o començaran el recorregut a Portbou.

El tren que uneix Llorca i Montpeller acaba el trajecte a Portbou, mentre que els viatgers del tram Portbou-Montpeller es traslladen per carretera des de Figueres fins a la destinació. El Trenhotel entre Barcelona i Zuric i viceversa funciona entre Ginebra i Zuric. Des de Ginebra fins a l'Estació de França de Barcelona es cobreix amb un servei alternatiu de busos. Avui i demà, a més, el Talgo Montpeller-Cartagena comença el recorregut a Portbou. Els viatgers del tram Montpeller i Portbou es traslladaran per carretera des de l'origen fins a Figueres.

Nou calendari de protestes

Dijous passat, set sindicats francesos es van reunir a París per mirar d'acordar el futur calendari de vagues. No hi va haver acord definitiu, però és previst que dilluns s'anunciïn noves aturades durant la setmana del 22 al 26 de novembre.