El PP valencià insta els ajuntaments a reclamar la devolució del cànon digital

  • Ja hi ha tres consistoris que ho van demanar, poc després de la sentència del tribunal de la UE

VilaWeb
Redacció
03.11.2010 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa uns dies tres ajuntaments del sud del País Valencià van ser els primers a presentar una demanda per a recuperar els diners pagats pel cànon digital, declarat il·legal pel Tribunal Superior de Justícia europeu (sentència). Avui, el PP valencià ha instat tots els ajuntaments a fer el mateix. El secretari general popular, Antonio Clemente, ha aprofitat, a més, per reptar els ajuntaments governats pel PSPV, als quals també va dirigida la petició. ‘Els ajuntaments socialistes hauran de demostrar si posen per davant els interessos del partit o dels ciutadans’, els ha reptat Clemente.

Clemente ha explicat que la presentació de les demandes ha de servir perquè es retorni als ajuntaments una quantitat de diners important ‘donada la complicada situació econòmica que pateixen’. Clemente ha recordat que dos-cents cinquanta mil internautes del País Valencià han signat en contra d’aquest cànon.
 
José Císcar, vice-secretari general del PP, ha concretat que es reclamarà solidàriament a les entitats de gestió beneficiàries del cànon digital indiscriminat la seva devolució, a partir de l’aportació de factures i certificats del secretari municipal o dels proveïdors.

Segons que va explicar a VilaWeb l’advocat Josep Jover, qui ha portat el cas de l’empresa Padawan que va motivar la sentència, aquesta és molt clara i garanteix el dret de reclamar els diners pagats a l’SGAE, però no en garanteix la recuperació. I tampoc no és clar com els perjudicats rebran compensacions de l’estat en concepte de danys i prejudicis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any