Engega a Gandia un Correllengua d’homenatge a Enric Valor

  • Aquesta quinzena festa de la llengua recorrerà 152 poblacions valencianes

VilaWeb
Redacció
25.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Correllengua ha començat anit a Gandia un recorregut que el durà a 152 poblacions valencianes, de la mà d’Acció Cultural i homenatjant enguany el mestre, gramàtic, escriptor i rondallista Enric Valor, en el desè aniversari de la seva mort. L’expectacle ‘Hamlet? Això ho pague jo’, de Xavi Castillo, va obrir ahir els actes que se celebren a Gandia; avui des de les sis de la vesprada fins ben entrada la nit es farà el gruix de la festa.

Avui a les sis a la plaça del rei Jaume I hi haurà la trobada de cultura popular valenciana amb la Colla de Dimonis Fem Fredat, els Dolçainers i Tabaleters de la Safor, la La Muixeranga de la Safor, els Porrots de Silla, la Muixeranga de Pego, el Grup de Dansa Popular Raval i Vila d’Oliva, el Grup de Dansa Popular Roda i Volta del Casal i la Banda de música.

A les vuit, a la mateixa plaça començarà la cercavila pels carrers del centre històric de Gandia; a les nou, a la plaça de Prado, Enric Valor i Hernàndez, fill d’Enric Valor, llegirà el manifest del Correllengua 2010. Finalment, a dos quarts d’onze començarà el concert, amb l’actuació de Verd Cel i la Gossa Sorda.

L’itinerari de la Flama

La Flama de la Llengua que es va encendre ahir a Gandia recorrerà 152 poblacions valecianes, on 120.000 estudiants participaran en les festes del Correllengua que s’hi faran.

A les comarques del nord, la Flama arriba el 28 de setembre a Torreblanca i la Vall d’Alba, i passa per Almassora, Benicàssim, Nules, la Vilavella, Castelló de la Plana, el Grau de Castelló, Vinaròs, les Coves, la Salzadella, Sant Mateu, Vila-real, Vilafranca, Atzeneta, Borriana, Benicarló, Alcalà de Xivert, Borriol, Cabanes, Vilafamés, Fondeguilla, Artana, Onda, l’Alcorà, Sant Joan de Moro.

Al Camp de Morvedre i del Túria, la Flama arriba l’1 d’octubre a Llíria, i finalitza el seu recorregut el 23 d’octubre a Sagunt i a Quart de les Valls. A València, cal destacar que la Flama arribarà a la Universitat el 6 d’octubre, i al Centre de Cultura Contemporània, i el dia 8 a Benimaclet, per la implicació de diferents entitats. Alhora, farà recorregut per les Riberes, passant per Alzira, Riola, Algemesí o Sueca.

A les comarques centrals, la Flama arriba el 27 de setembre a Ontinyent, on es presenta el Gegant del Rei Jaume I i el Cabet Joan Fuster, i es passejarà per la Vall d’Albaida fins el 8 d’octubre. A l’Alcoià-Comtat, la Flama arriba el 4 d’octubre a Alfafara, Agres, Beniarrés, Gaianes i finalitza el seu recorregut el 9 d’octubre a Tibi.

La ruta del sud comença el 28 de setembre a Xixona i acaba el 9 d’octubre amb una gran festa al Campello. De les comarques dels Vinalopons cal destacar el Correllengua de Crevillent, amb una ‘Volta a peu pel valencià’ en la qual s’implicaran els clubs d’atletisme i altres associacions locals, i també el Correllengua d’Elx, amb un acte al Gran Teatre.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any