Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.07.2010  13:37

La mesa del parlament refusa de tornar a votar la IP per un referèndum sobre la independència

CiU i ICV mantenen el veto a admetre a tràmit la iniciativa

Men?ame
 

La mesa del parlament ha refusat avui la petició presentada per ERC perquè la mesa tornés a votar l'admissió a tràmit de la IP per convocar una consulta sobre la independència de Catalunya, rebutjada setmanes després d'aprovar-se. CiU i ICV-EUiA no han rectificat avui el seu veto per readmetre la iniciativa i novament Ernest Benach s'ha quedat sol a l'hora de donar suport a la tramitació de la IP.

Tant el PSC com CiU i ICV han ratificat una altra vegada un dictamen del Consell de garanties estatutàries de la Generalitat, fet públic un dia abans de la sentència estatutària del TC, segons el qual la IP era contrària a l'estatut. Cal recordar que a més a més de la IP, la mesa també va refusar, en aquest cas per unanimitat, no admetre a tràmit la ILP presentada el passat 5 de juliol, que demanava una proposició de llei de convocatòria d'una  consulta popular no referendària, com la de la Diagonal de Barcelona.