Carles Bonet contraposa Carod a l’actual direcció d’Esquerra

  • El portaveu republicà al Senat diu que el partit no ha aconseguit superar la imatge de 'partit poc solvent'

VilaWeb
Redacció
01.04.2010 - 13:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu d’Esquerra al Senat, Carles Bonet, ha defensat en una entrevista amb Europa Press la gestió feta per Josep-Lluís Carod-Rovira al capdavant del partit i l’ha contraposada a la de l’actual direcció. Bonet diu que ‘si als polítics se’ls medeix pels resultats electorals, ja em diran quin fracàs ha tingut Carod’, i afegeix: ‘altres dirigents sí que n’han tingut  i sembla que són els emergents’.

Per Bonet, Carod ‘no és un polític amortitzat’ i advoca per la continuïtat de l’actual vice-president del govern a la primera línia política, car ell és qui va recuperar la identitat d’ERC com a partit ‘i no com a moviment’.

‘No superem la imatge de partit poc solvent’

Bonet explica que Esquerra ‘perd gas electoral’ perquè no ha aconseguit superar ‘la imatge de partit entre romàntic i revolucionari, poc solvent’. Admet que hi ha membres del partit que expliquen el descens electoral en els sondatges per una suposada pèrdua de caràcter nacionalista de la formació. Una interpretació a la qual s’hi ha d’afegir l’aparició de Reagrupament. ‘Ens ha tensionat, sí’, reconeix i no descarta que alguns votants es decantin per Carretero enlloc d’Esquerra, però considera que ‘una fórmula d’independentisme o res no tindrà futur, ni amb Laporta’.

‘El tripartit és una fórmula esgotada’

El portaveu republicà al Senat no considera que el tripartit sigui una opció esgotada i aposta per una reeditar-lo si els resultats electorals ho permeten. Tot amb tot, considera que els mateixos components del tripartit no defensen prou aquesta fórmula.

‘Hi ha un desprestigi que s’ha instal·lat fins i tot entre els dirigents dels tres partits que formen el govern, i sembla que anem cap a una campanya en la qual no hi haurà un relat positiu d’allò que ha estat la unió d’esquerres’, diu. Per Bonet, el mateix tripartit no s’ha sabut sobreposar a les adversitats i ha assumit les crítiques de CiU. ‘Ha aconseguit fer un relat segons el qual som uns fracassats, i ens ho hem cregut’. Bonet rebla, a més, que al tripartit ‘hi ha un dèficit d’autoestima, hi fa falta moral; però és evident que perquè hi hagi moral a la tropa fa falta un dirigent que la hi doni’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any